Ekonomi

Kadın Liderlerin Gücüyle Büyüyen P&G Türkiye'de Bayrak Değişimi

‘Liderler Okulu’ olarak üstlendiği önemli rolünü yanı sıra yetiştirdiği kadın yöneticilerle de adından söz ettiren Procter & Gamble, eşitlikçi yaklaşımıyla erkeklerle özdeşleşen pozisyonları kadınlara emanet ederek ilerleyişini sürdürüyor.

Kadın Liderlerin Gücüyle Büyüyen P&G Türkiye'de Bayrak Değişimi

‘Liderler Okulu’ olarak üstlendiği önemli rolünü yanı sıra yetiştirdiği kadın yöneticilerle de adından söz ettiren Procter & Gamble, eşitlikçi yaklaşımıyla erkeklerle özdeşleşen pozisyonları kadınlara emanet ederek ilerleyişini sürdürüyor. Türkiye’de 20 lider markasıyla her 10 evin 9’unda bulunan kişisel bakım ve temizlik ürünleri şirketi P&G’de yine bu anlayışla yeni atamalar gerçekleştirildi.

Merve Çakır Aksoy’un üstlendiği P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bilgi Teknolojileri ve Küresel İş Çözümleri Direktörlüğü görevi P&G Avrupa Pazarlama Teknolojileri Direktörü Ekin Özen Arıduruöz’e devreldildi. Merve Çakır Aksoy ise P&G Avrupa Dijital İş Ortamı, Tesis ve Gayrimenkul Hizmetleri, Küresel İş Hizmetleri Kıdemli Direktörü olarak atandı.

 “Liderler Okulu” olarak tanınan ve cinsiyet eşitliği yaklaşımıyla küresel olarak yöneticilerinin yaklaşık yarısı kadınlardan oluşan Procter & Gamble’da (P&G) yeni atamalar gerçekleştirildi. Türkiye de dahil olmak üzere sekiz farklı ülkenin yönetim merkezi olan P&G Türkiye’nin,  Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok farklı coğrafyasında, yetiştirdiği kadın liderler bulunuyor. Erkeklerle özdeşleşen teknoloji ve dijitalleşme gibi alanlarda kadın yöneticilere yaptığı görevlendirmelerle büyümesini sürdürüyor. Yaklaşık 17 yıldır P&G çatısı altında görev yapan ve son altı yıldır P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bilgi Teknolojileri ve Küresel İş Çözümleri Direktörlüğü’nü üstlenen Merve Çakır Aksoy, kariyerine P&G Avrupa Dijital İş Ortamı, Tesis ve Gayrimenkul Hizmetleri, Küresel İş Hizmetleri Kıdemli Direktörü olarak devam edecek. Yaklaşık 10 yıllık P&G kariyerinde son üç yıldır P&G Avrupa Pazarlama Teknolojileri Direktörü olarak görev yapan Ekin Özen Arıduruöz ise bayrağı Merve Çakır Aksoy’dan devralarak kariyerine P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bilgi Teknolojileri ve Küresel İş Çözümleri Direktörü olarak devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL