Gündem

Karayer sakinleri için imar bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer ilçe merkezinde bulunan Karayer Mevkisi’nde yapılan imar planı düzenlemeleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Karayer sakinleri için imar bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer ilçe merkezinde bulunan Karayer Mevkisi’nde yapılan imar planı düzenlemeleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıya Başkan Topaloğlu ile birlikte Başkan Yardımcısı Gülsüm Bal, Belediye Meclis üyeleri ve belediyenin ilgili birim müdürleri de katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Topaloğlu, “İmar planının başlangıcından bugüne kadar gelişini çok kısa ve net elimizde resmi belgelerle çalışma arkadaşlarımız size açıklayacaklar. Son olarak da biz açıklamamızı yapacağız” diyerek sözü Kemer Belediyesi Başkan yardımcısı Gülsüm Bal’a verdi.

İLK PLAN 1996 YILINDA YAPILDI VE İPTAL EDİLDİ

Karayer Mevkisinin ilk parselasyon planı uygulamasının 07.01.1996 tarihinde 37 sayılı kararla dönemin belediye encümenince onaylanarak tescil edildiğini belirterek şunları söyledi;

“Tescile konu alanda yer alan 24 parselin 2B parseli olduğu ve Orman Kanunu’na göre 2B parsellerin uygulamaya ve plana dahil edilmesinin mevzuata aykırı olduğu ve Kemer Belediye encümenince alınmış olan kararın iptali istemi ile Kemer Mal Müdürlüğü tarafından 2. İdare Mahkemesi’ne dava açılmış, 2. İdare Mahkemesi’nin 10.04.2009 tarih ve 2009/571 sayılı kararı ile uygulamayı ve planı tamamen iptal etmiştir.

O KARARLA 2000 YILINDA ORMANA DEVİR GELDİ

İptale konu alanda Belediye encümenince alınan ve 16 parselin olduğu Kemer Kadastro Mahkemesi’nde devam eden 6 dava da 2000 yılından itibaren karara bağlanmış ve bu kararda geçen 16 parselden, 24-25-28-29-30-34-35-36-37-86-87-88-89-90 ve 91 parselin toplamda 8 bin metrekareye kadar olan alanı orman olarak tescil edilmiştir.

Her mahkeme kararında olduğu gibi tüm mahkeme kararları planı ve uygulamayı direkt olarak etkilediği için 2016 tarihinde bu mahkeme kararları birlikte Kemer Belediyesince imar planı yaptırılarak, Turizm Bakanlığınca kararın ekinin de olduğu plan 06.12.2016 tarihinde onaylanmıştır. Onaylı planlar gereğince Kamu İhale Kanunu kapsamında Karayer Mevkisi’nin de bulunduğu alanda 3194/18. madde uygulaması yapılması için 4734 sayılı kamu ihale kanunu gereğince 2018/287589 ihale kayıt numaralı ihalesi yapılmıştır.

İTİRAZLAR DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR

2022 yılında uygulama iptali nedeniyle Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Başmüfettişleri tarafından rapor hazırlanmış, belediyemizce rapora bağlı kalınarak 18 uygulaması yeniden yapılmış ve askıya çıkartılmıştır. Askıda vatandaşlarımız tarafından yapılan itirazlar değerlendirilmektedir.

Karayer mevkiinde 2009 yılından bu tarihe kadar devam eden parselasyon uygulaması iptali nedeni ile ruhsat bekleyen vatandaşlarımızın mağduriyetleri ve daha önce tescil edilen parsellere giren hisselerin sebebi, 1996 yılında yapılan uygulamada yapılan hatalar ile  mahkeme kararları gereğince tescil edilen orman alanıdır. Mağduriyete sebep olan durumun düzeltilmesi için gerekli çalışma belediyemizce yapılmaktadır” dedi.

TOPALOĞLU; “MAĞDURİYETLERİN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ”

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise olayların gelişiminin resmi belgelerini isteyen vatandaşlara verebileceklerini belirterek şunları söyledi;

“Bu planların 1996 yılından itibaren resmi sürecini, resmi belge ve mahkeme kayıtları ile arkadaşımız sizlere anlattı. Birazdan bu resmi belgeleri de isteyen arkadaşlarımıza vereceğiz. Sizlerin itirazlarını aldık. Biz sizlerin, ne belediye ile ne de hazine ile hisselenmeden nasıl bir çözüm buluruz diye etap-etap tekrar değerlendirerek kimse ile hissedar olmadan bu planların çözümünü gerçekleştireceğiz. Konunun özü budur.

Bir vatandaşın 27 yıl önce yapılan bir çalışmanın sonuçlarını yaşadıklarını belirterek, “Hazine ile muhatap olmak istemiyoruz. Eskisi gibi aynı şekilde olacak mı?” sorusu üzerine Başkan Topaloğlu, eskiden olduğu düzende devam edebilmesi için uygulamayı etap-etap yapacaklarını söyledi. Ana hedeflerinin vatandaşın mağduriyetinin önüne geçmek olduğunun da altını çizen Başkan Topaloğlu, “Zaten arkadaşlarımız itirazları değerlendirsinler diye askıda tutmaya devam ettik. Sizlerin yerine ben de kendimi koyuyorum ve kimsenin mağdur olmasını istemiyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL