Kültür Sanat

Karnavalın En Leziz Yarışmasında Büyük Çekişme ve Renkli Görüntüler Vardı

Türkiye’nin ilk ve tek şehir karnavalı olan “Nisan’da Adana’da-12.

Karnavalın En Leziz Yarışmasında Büyük Çekişme ve Renkli Görüntüler Vardı

Türkiye’nin ilk ve tek şehir karnavalı olan “Nisan’da Adana’da-12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın” en leziz etkinikleri arasında öne çıkanı “Portakallı Lezzetler Yarışması” amatör ve profesyonel aşçıların büyük çekişmesine sahne oldu.

Renkli görüntülerin yaşandığı yarışmaya 3 kategoride toplam 45 kişi katıldı. Gurme ve amatör gurmelerden oluşan jüri her kategoride yarışan yemekleri Sunumu ve Görünüşü, Lezzeti, Orijinalliği, Kokusu ve Kıvamı, Adı ve Reçeteye Uygunluğu gibi özellikleri dikkate alarak 100 puan üzerinden değerlendirdi.

Adana’nın en önemli tarım ürünlerinden olan narenciyeyi lezzetle buluşturmak amacıyla Adana Ticaret Odası, Park Zirve Zaimoğlu, Onbaşılar Kebap ile Sheraton Otel sponsorluğunda düzenlenen yarışma yoğun ilgi gördü. 15-18 yaş arası genç öğrenci şef öğrenci Tatlı-Pasta, 18-30 yaş arası Sıcak-Soğuk yemek ve Analı-Kızlı Adana yemekleri olmak üzere 3 kategoriye ayrılan yarışmaya her kategoriden 15’er yarışmacı katıldı. Yarışma sonucunda 15-18 yaş arası genç öğrenci şef Tatlı-Pasta kategorisinde Ezgisu Şahin, 18-30 yaş arası Sıcak-Soğuk yemek kategorisinde Deniz Demirer ve Analı-Kızlı Adana yemekleri kategorisinde de Ayşenur Özkan ve Kadem Özkan birinci oldular.

Ünlü Gazeteci, Gurme, Şef ve Kanaat Önderlerinden oluşan Jüri üyeleri her yemeği Sunumu ve Görünüşü, Lezzeti, Orijinalliği, Kokusu ve Kıvamı, Adı ve Reçeteye Uygunluğu gibi özellikleri dikkate alarak 100 puan üzerinden değerlendirdi. Yarışmaya katılan her yarışmacıya birer “MADALYA ve KATILIM BELGESİ” verilirken, birinci, ikinci ve üçüncülük derecelerini elde eden yarışmacılara “ÖZEL PLAKET” de sunuldu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL