Gündem

Kartepe Belediyesi Hatay/Defne'de Yaraları Sarıyor

Asrın felaketinin ardından en kısa sürede bölgeye intikal eden Kartepe Belediye Başkanı Av.

Kartepe Belediyesi Hatay/Defne'de Yaraları Sarıyor

Asrın felaketinin ardından en kısa sürede bölgeye intikal eden Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman ve belediye ekipleri depremin ağır hasar ve acı kayıplarla derinden etkilediği Hatay’ın Defne İlçesi’nde tüm gücüyle yaraları sarmaya çalışıyor.

Kocaeli Büyükşehir ve diğer ilçe belediye başkanları ile birlikte deprem bölgesinde görev ve sorumluluk alan Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman belediye ekipleri ile birlikte Hatay’ın Defne ilçesinde depremin yaralarını sarmaya çalışırken, tüm ihtiyaçlara yetişmeye çalışıyorlar.

TÜM GÜCÜMÜZLE SAHADAYIZ

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin hemen ardından AFAD koordinasyonu ile yardım kampanyası başlatan Kartepe Belediyesi, 17 yardım tırını bölgeye sevk etmişti. Burada depremden etkilenen bölge halkının, beslenme, giyinme, barınma, ısınma gibi temel yaşamsal ihtiyaçlarını gidermek için koordine olan Kartepe Belediyesi, yardımların doğru ve sistemli bir şekilde dağıtımını sağlıyorlar.

TEMİZLİK ÇALIŞMALARI İVEDİLİKLE BAŞLADI

Yardımların organizasyonun akabinde AFAD Hatay İl Koordinasyon Merkezi’nde ihtiyaç analizi toplantısına katılan Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman bölgenin en elzem ihtiyaçlarından biri olan temizlik çalışmalarını ivedilikle başlattı. Kartepe Belediyesi fen işleri, temizlik işleri  ekiplerinin  görev dağılımlarının yapılmasıyla birlikte Defne sokaklarında temizlik çalışmalarına devam ediliyor.

ÇOCUKLARIN KALBİNİ ISITAN OYUNCAKLAR

Depremin en fazla etkilediği çocuklar için Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman ve beraberinde ekipler Kartepeden getirdikleri oyuncakları ve çeşitli hediyeleri dağıttılar. Hediyelerle bir nebze olsun gönülleri ısınan çocukların mutlulukları gözlerine  yansıdı. Çocuklarla özel olarak ilgilenen Başkan Kocaman, minik yavruların yüreklerine su serpmeye çalışıyor.

24 SAAT ÇORBA İKRAMI

Kartepe Belediyesi ekipleri tarafından hazırlanan yardım çadırında 24 saat sıcak çorba ikramı yapılıyor. Hatay’ın Defne İlçesi’nde bulunan Adnan Ezelsoy Sevgi Parkı’nda kurulan çadırlarda depremzedeler için sürekli gıda, giysi ve hijyen malzemesi yardımları da devam ediyor.

KENETLENDİK, BİRLİKTE AŞACAĞIZ

Deprem sonrasında yaşanabilecek olası salgın veya hastalıkların önüne geçmek için temizlik işleri personeliyle titiz bir çalışma yürüttüklerini belirten Başkan Kocaman “Hayatın normale dönmesi için ekiplerimiz büyük bir özveriyle çalışıyorlar. İlçeye yakın köylere giderek orada bulunan ihtiyaçları da gideriyoruz. Biz buradayız! Bir söz verdik… Kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız. Canımızla kanımızla depremzedelerimizin hizmetindeyiz. Kenetlendik, yaralarımızı birlikte saracağız” açıklamasında bulundu.

TEMİZLİK – Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Defne İlçesi’nde temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

ÇOCUK – Kartepe Belediyesi ekipleri Defne İlçesi’nde çocuklara dağıttıkları hediyelerle yüzlerini güldürdü.

DAĞITIM – Kartepe Belediyesi tarafından depremzedelere yardım kolilerinin dağıtımına aralıksız devam ediliyor.

ÇORBA – Kartepe Belediyesi depremzedelerimizin ihtiyaçlarına yönelik yardımlarına kesintisiz şekilde ulaştırmak üzere tüm personelimiz ile görev başındalar.

KÖY – Kartepe Belediyesi ekipleri ilçe sınır köylerine giderek burada yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını gideriyorlar.

YARDIM – Kartepe Belediyesi ekipleri Hatay’ın Defne İlçesi’nde bulunan Dr. Adnan Ezelsoy Sevgi Parkı’nda depremzedelerin ihtiyaçlarını gideriyorlar. 

KBB – Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın ve diğer ilçe başkanları ile birlikte, afet bölgesine yapımı hızla devam eden Sahra Hastanesi, Konteyner Kent ve Çadır Kent çalışmalarına incelemelerde bulundu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL