Gündem

Kartepe'de Hayat Boyu Öğrenme Haftası Kutlandı

Kartepe Belediyesi ve Kartepe Halk Eğitim Merkezi tarafından “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamımda düzenlenen sergi büyük ilgi gördü.

Kartepe'de Hayat Boyu Öğrenme Haftası Kutlandı

Kartepe Belediyesi ve Kartepe Halk Eğitim Merkezi tarafından “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamımda düzenlenen sergi büyük ilgi gördü.

1-7 Haziran “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” Kartepe Belediyesi ve Kartepe Halk Eğitim Merkezi tarafından Ketenceler Mahallesi, Ketence Köy Yaşam Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

GENİŞ KATILIM

Ketence Köy Yaşam Merkezi’nde düzenlenen programa Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Filiz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Dilek, Kartepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil İbrahim Alkan ve davetliler katıldı.

KÖY OKULLARI YENİDEN HİZMET VERİYOR

Programda konuşan Kartepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil İbrahim Alkan “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her sene 1-7 Haziran tarihleri arasında Hayat Boyu Eğitim Haftası düzenlenmektedir. Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının eğitim öğretim faaliyetlerinin tanıtılması amacıyla bu etkinlikler yapılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı köylerde kapanan köy okullarının atıl durumdan kurtarılmasını, tekrar işlevsel hale gelmesi ve vatandaşa en yakın yerden hizmet etmesini sağlanmıştır” dedi.

KÖY OKULLARI DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Dilek “Bugün burada çok güzel bir etkinlikte bir araya geldik. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Köy Yaşam Merkezleri Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından verilen talimat sonrasında hizmete açılmışlardır. İlçemiz genelinde köylerimizde ki okullarımız bu yönde dönüştürülmektedir” açıklamasında bulundu.

KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Kültürel değerlerimizin hayat bulduğu her eser çok kıymetli. Devletin tüm birimleri insana hizmet emek amacıyla kurulmuştur. Her gün yeni şeyler öğreniyoruz. Kartepemizde çok zengin bir kültürün içerisindeyiz. Bizi biz yapan, bizleri bugünlere getiren kültürümüz ve tarihimizdir. Kültürünü ve tarihini unutan toplumlar yok olmaya mahkumdur. Değerlerimizi yaşatarak aktaran hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

150 ÜRÜN SERGİLENDİ

Konuşmaların ardından Çerkes Halk Oyunları gösterisi büyük bir ilgiyle izlendi. Kurdele kesimi sonrasında Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman ve protokol mensupları hazırlanan yöresel ürünleri incelediler. Ketence Köy Yaşam Merkezi’nde 150 ürün sergilendi. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL