Gündem

Kartepe’nin En Güzel Bahçeleri Tescillendi

Kartepe Belediye Başkanı Av.

Kartepe’nin En Güzel Bahçeleri Tescillendi

Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman’ın seçim beyannamesinde de yer alan, çevre güzelliği ve estetiğini zenginleştirmeye yönelik projelerinden “Güzel Bahçe” projesi için düzenlenen yarışma sonuçlandı. Dereceye girenlere ödülleri verildi. 

 

Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman’ın seçim beyannamesindeki projeleri arasında yer alan “Kartepe’de her bahçe çiçek açacak” sloganıyla, hayata geçirilen “En Güzel Bahçe” yarışması sonuçlandı.  25 Temmuz – 8 Ağustos tarihleri arasında 42 bahçe sahibi başvuruda bulunurken 18 kişi ödül kazandı. Dereceye girenlere ödülleri verildi.

 

İLK 3 ‘E ÖDÜLLERİNİ BAŞKAN KOCAMAN VERDİ

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, “En Güzel Bahçe” yarışmasında gelen başvurular arasından birinci seçilen Özgür Onur, 2. Neziha Saral ve 3. Zuhal Ceylan’ın ödüllerini bizzat bahçeleri ziyaret ederek verdi.

 

EN MUTLU EN GÜZEL ANILARINIZ ÇOĞALSIN

Ödüllerin tesliminde konuşan Başkan Kocaman, “Kartepemizin tüm bahçeleri birbirinden güzel…  Ancak biz bugün “En Güzel Bahçe” yarışması için gönderdiğiniz birbirinden zevkli bahçe fotoğraflarınız arasından seçtiğimiz en güzel üç bahçenin sahiplerine konuk oluyoruz. Gönülden tebrik ediyorum, zevkinizi, emeğinizi kutluyor. Bahçelerimiz çoğalsın, daha da güzelleşsin, bu bahçelerde mutlu, güzel anılar biriksin” açıklamasında bulundu.   

 

ÖZENE BEZENE BAKILAN BAHÇELER

En Güzel Bahçe Yarışmasında dereceye giren ilk üç yarışmacıdan sonra Ahmet Kurt, Dinçer Çağrı, Betül Arıkan, Mümtaz Öçbe, Yahya Uzun, Melek Ertuğ, Tahsin Akyıldız, Nurcan Pınar, Hülya Akçil, Tahsin Şahin, Gülnaz Güneş, Satı Gündoğdu, Selim Altunbaş, Aygen Aysen Yıldırım ve Mesut Şişman’da dereceye girerek özene bezene baktıkları bahçeleriyle ödüllerini aldılar.

 

5625 ADET YENİ BAHÇE BİTKİSİYLE  KARTEPENİN GÜZELLİĞİNE GÜZELLİK KATILIYOR

Yarışma sonrasında dereceye giren 18 bahçe sahibine Saksılı Çalı türünden bir adet Ortanca, 425 adet Lavanta, 170 adet Ateş Dikeni, 1040 adet Taflan, 3225 adet Yediveren Gül, 170 adet Alev, 170 adet Defne, Sarılıcı türlerinden 170 adet Amerika Sarmaşığı, 170 adet Yasemin olmak üzere toplam 5625 adet bitkinin dağıtımı yapıldı. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL