Gündem

Kaş Aklar'ın içme suyu sorunu çözülüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü yaz aylarında artan nüfusla içme suyu sorunu yaşayan Kaş ilçesi Aklar Mahallesi’nde 4 kilometrelik içme suyu şebeke hattı çalışması yapıyor.

Kaş Aklar'ın içme suyu sorunu çözülüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü yaz aylarında artan nüfusla içme suyu sorunu yaşayan Kaş ilçesi Aklar Mahallesi’nde 4 kilometrelik içme suyu şebeke hattı çalışması yapıyor. 

Antalya’nın 19 ilçesinde eskiyen ve iş göremez hale gelen içme suyu hatlarını yenilemek için çalışma sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Kaş’ın Aklar Mahallesi’nde içme suyu hatlarını yeniliyor. Mahalle halkının Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne talepte bulunmasının ardından ivedilikle başlayan çalışmalar devam ediyor. 

4 KM’LİK YENİ HAT DÖŞENİYOR

Çalışmalar hakkında bilgi veren ASAT Kaş Şube Müdürü Mehmet Keskin, “İl Özel İdaresi zamanında döşenen ve eskiyen hatlar su kaçaklarına neden oluyordu. Bu nedenle de mahalle halkı günlerce susuz kalıyordu. Aklar Mahallesi’nde yaklaşık 4 bin metre içme suyu şebeke hattı yenileme çalışması yapıyoruz. Buranın kendi kaynağı var ancak su özellikle yaz aylarında yeterli gelmiyor. Bunun için de sondaj etüt planlama çalışmaları yaptık. İzinler çıkar çıkmaz da sondaj için en kısa sürede çalışmaya başlayacağız” dedi. 

TALEBİN ARDINDAN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Aklar Mahalle Muhtarı Ergün Ulutaş da çalışmadan duydukları memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “Mahalle arasındaki hatlarımız eskiden döşenmişti. Hatların üzerinden yollar geçti borular kırıldı. Bu sebeple Antalya Büyükşehir Belediyemize müracaat ettik. ASAT ekiplerimiz müracaatımızdan hemen sonra gelerek isale hattı çalışmalarına başladı. Acil olarak problemimizi çözüyorlar. Muhittin Başkanımıza Batı Torosların eteklerinden selamlarımızı gönderiyoruz. Yaptığı hizmetler için teşekkür ediyoruz.”

MAHALLE HALKINDAN TEŞEKKÜR

Mahalle sakinlerinden Mehmet Güneş de yazın yeterli su gelmediği için mağdur olduklarını belirterek çalışmalar için Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Aklar Mahallesi sakinlerinden 79 yaşındaki Hasan Tavşan ise 70’li yıllarda suyu Dumanlar Dağı’ndan kendi imkanlarıyla mahalleye indirdiklerini belirterek, “15-20 sene sağlıklı çok güzel içme suyumuz vardı. Buralar da hep bağ bahçeydi. Ondan sonra borularımız eskidi hattımızdan suyumuz gelmez oldu. Değiştirin dedik sesimizi duyan olmadı. Muhittin Başkanım sağ olsun yolumuz açıldı, suyumuz yapılıyor. Şu anda buraya bizim istediğimiz hizmetlerden daha fazlası yapılıyor” diye konuştu.
 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL