Teknoloji

Kaspersky bağımsız testlerin %94'ünde liderliği alarak rekor kırdı

2023 yılında Kaspersky’nin ürünleri TOP3 metriğinde lider pozisyonda yer aldı.

Kaspersky bağımsız testlerin %94'ünde liderliği alarak rekor kırdı

2023 yılında Kaspersky’nin ürünleri TOP3 metriğinde lider pozisyonda yer aldı. Kaspersky yıl boyunca 100 bağımsız test ve incelemeye katıldı, ürünleri 93 birincilik ve 94 TOP3 derecesi alarak tüm yılların en yüksek sonucunu elde etti.

TOP3 metriği, tedarikçinin bir takvim yılı boyunca bağımsız karşılaştırmalı testlerdeki başarısını yansıtan bir kıstas. Bu kıstas, şirketin teknolojik uzmanlığının değerlendirilebileceği ve uygulanan teknolojilerinin ve çözümlerinin kalitesinin ve etkinliğinin izlenebileceği anlamına geliyor. AV-Comparatives, AV-TEST, SE Labs ve diğerleri gibi çok sayıda saygın test laboratuvarından elde edilen sonuçların bir araya getirilmesine dayanan bu ölçüt, bireysel testlerin sonuçlarının ötesine geçen kapsamlı bir değerlendirme sağlayarak şirketin gerçek yeteneklerinin, sürekli gelişiminin ve yenilikçiliğinin belirlenmesini kolaylaştırıyor.

Tüketici çözümleriyle ilgili olarak Kaspersky’nin en önemli başarılarından biri, bağımsız bir test enstitüsü olan AV-Comparatives tarafından “Yılın Ürünü” ödülünü kazanarak sektördeki en çok onurlandırılan siber güvenlik şirketi rekorunu kırması oldu. Yeni Kaspersky tüketici ürün portföyünün ana planı olan Kaspersky Standard, yedi testin tamamında en yüksek Advanced+ ödülünü alarak ve koruma, performans ve yanlış pozitiflere karşı direncin en iyi kombinasyonunu göstererek takdir edildi.

Kaspersky’nin 2023’teki Çeşitli Bağımsız Testlerde Elde Ettiği Başarılar ve Ödüller

Kaspersky Plus for Windows, SE Labs’ın Endpoint Security: Home 2023 testini geçerek yılın dört testinde de yüzde 100 (TOP1) ile en yüksek Toplam Doğruluk Puanını aldı. Kaspersky Safe Kids, çocuk dostu web sitelerinde sıfır Yanlış Pozitif ile pornografik web sitelerinin en az yüzde 98’ini engellediği ve çözülmemiş ciddi bir hata bulunmadığı için AV-Comparatives’in Ebeveyn Kontrolü Sertifikasını almaya hak kazandı.

Kaspersky çözümleri ayrıca AV-TEST’ten yedi adet ‘BEST 2023’ yıllık ödülü aldı. Özellikle Kaspersky Plus for Mac, Mac güvenlik testinde bir yıl boyunca mükemmel sonuçlar elde ederek ilk kez ‘Tüketiciler için En İyi MacOS Güvenliği 2023’ ödülüne layık görüldü. Kaspersky Standard, Kaspersky Endpoint Security ve Kaspersky Small Office Security, fidye yazılım ve veri hırsızlığı yapan APT saldırılarına karşı sağladığı olağanüstü koruma ile ‘Gelişmiş Tehdit Koruması 2023’ ödülünü kazandı. Bu ödüllerin yanı sıra Kaspersky Standard, Kaspersky Endpoint Security ve Kaspersky Small Office Security, tüm bir test yılı boyunca en düşük yanlış pozitif oranlarıyla ‘En İyi Kullanılabilirlik 2023’ ödülünü aldı.

Kaspersky Standard, Kaspersky Endpoint Security ve Kaspersky Small Office Security, koruma, performans ve kullanılabilirlik dahil olmak üzere tüm kategorilerde en yüksek puan olan 6 puanı ve ev ve iş kullanıcıları için Windows antivirüs yazılımı AV-TEST sonuçlarına göre “EN İYİ ÜRÜN” ödülünü aldı. Test süreci, gerçek dünya ve yaygın tehditlere karşı zorlu çözümler içeren iki savunma senaryosu, 5 performans ölçüm senaryosu ve yanlış pozitifler için değerlendirmeler içeriyor.

Kurumsal çözüm değerlendirmelerinde Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert (KEDRE), AV-Comparatives’in Endpoint Prevention & Response (EPR) testi tarafından yüzde 100 Aktif Yanıt kümülatif puanı elde ederek ödüllendirildi ve “Stratejik Lider” olarak tanındı. Çözüm ayrıca etkileyici kapsama alanı ve değerli analizler sergilediği için AV-TEST Onaylı Gelişmiş Uç Nokta Tespit ve Müdahale Sertifikası ile ödüllendirildi. Çalışma, Hafnium ve Lazarus’un taktiklerini kopyalayan bir dizi kırmızı ekip saldırısını içeriyordu. Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert, Senaryo 1’de tam kapsamlı performans gösterdi ve Senaryo 2’de 30 teknikten 29’unu tespit etti. Ayrıca çözüm, SE Labs tarafından Kurumsal Gelişmiş Güvenlik (EDR) testinde mutlak Toplam Doğruluk Derecesine ulaşarak ve hedeflenen 16 saldırının her birini yanlış pozitif olmadan tespit ettiği için en yüksek AAA derecesini aldı.

Ayrıca, Kaspersky Endpoint Security for Business ve Kaspersky Small Office, SE Labs’ın Enterprise Endpoint Protection 2023 karşılaştırmalı testlerinin dördünde de AAA derecesi aldı. Buna ek olarak, her iki ürün de Toplam Doğruluk Derecesi parametresinde 4 testin 3’ünde TOP1 aldı. Bir diğer başarı ise AV-Comparatives tarafından yapılan ve Kaspersky Endpoint Security’nin kurcalama saldırılarına karşı en yüksek dirence sahip olduğunu, kullanıcının sistemine ve verilerine gecikme olmaksızın güvenlik sağlayabildiğini doğrulayan Kurcalama Önleme değerlendirmesiydi.

Kaspersky Tehdit Araştırmaları Başkanı Alexander Liskin, şunları söyledi: “Yıl boyunca çok çeşitli testlere katılmak sadece mükemmelliğe olan bağlılığımızı göstermekle kalmıyor, aynı zamanda kullanıcıların ve işletmelerin modern gereksinimlerini karşıladığımıza dair güvenimizi de pekiştiriyor. Çeşitli bağımsız değerlendirmelerden sürekli en yüksek puanları ve ödülleri alarak, kapsamlı koruma sağlama konusundaki kararlılığımızı bir kez daha teyit ettik. Bu kararlı odaklanma, günümüzün hızla gelişen dijital ortamında siber güvenlik beklentilerini karşılamakla kalmayıp daha ötesine geçmemizi sağlıyor.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL