Gündem

Kayalar Kimya Sektörün Geleceğini Konuşmak İçin Paintistanbul & Turkcoat Kongresi'ne Katıldı.  

Kayalar Kimya Sektörün Geleceğini Konuşmak İçin Paintistanbul & Turkcoat Kongresi’ne Katıldı.

Kayalar Kimya Sektörün Geleceğini Konuşmak İçin Paintistanbul & Turkcoat Kongresi'ne Katıldı.   

Kayalar Kimya Sektörün Geleceğini Konuşmak İçin Paintistanbul & Turkcoat Kongresi’ne Katıldı.

 

Kayalar Kimya, boya ve boya hammadde üreticileri ile akademisyenlerin buluştuğu Paintistanbul & Turkcoat Kongresi’nde yerini aldı. Kayalar Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kenan Kayalar, kongrenin ikinci gününde düzenlenen “Boya Sektöründe Sürdürülebilir Yenilikçi Yaklaşımlar” başlıklı panele konuşmacı olarak katılarak sektörün geleceğine dair görüşlerini paylaştı.

 

Kimya sektörünün lider şirketlerinden Kayalar Kimya, 5-6 Aralık’ta İstanbul’da gerçekleştirilen Paintistanbul & Turkcoat Kongresi’ne katıldı. Boya ve boya hammadde üreticileri ile akademisyenleri buluşturan kongrede inovasyon, sürdürülebilirlik, fonksiyonellik, dijitalleşme, yapay zeka gibi sektörün geleceğini şekillendiren konular ele alındı.

 

Kongre, sektörün önemli isimlerinden Mustafa Tunçgenç’in “Türk Boya Sanayisinin Tarihi ve Bugünü” konulu sunumuyla başladı. Kongrenin ikinci gününde “Boya Sektöründe Sürdürülebilir Yenilikçi Yaklaşımlar” başlıklı panele Kayalar Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kenan Kayalar konuşmacı olarak katıldı. Kayalar, Dyo Boya Fabrikaları Genel Müdürü Mutlu Uysal, Basf Türkiye Genel Müdürü Tolga Demirözü, Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yusuf Menceloğlu, Eva Danışmanlık Kurucu Ortağı Dr. Engin Çörüşlü ile birlikte boya sektörünün geleceğini değerlendirdi.

 

Kayalar Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kenan Kayalar, Ar-GE’nin sektör için öneminin altını çizdi. Sektörün gelişimi ve yurt dışında, özellikle Avrupa pazarlarında daha fazla yer bulmak için Ar-Ge’yi işin daha fazla merkezine almak gerektiğini belirten Kayalar, “Şu anda boya sanayi olarak gelişmekte olan kıtalara satış yapıyoruz, onlardan çok daha iyi bir noktadayız. Ancak hedefimiz hep daha ilerisi olmalı. Avrupa pazarında bugünden daha fazla pay almak için Ar-Ge’ye daha çok yatırımı yapmalıyız” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL