Gündem

Keçiören'de Ücretsiz Aile Terapi Merkezi'nin İkinci Şubesi Açıldı

Keçiören Belediyesi tarafından hizmete sunulan Aile Terapi Merkezi Adnan Menderes Şubesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Keçiören'de Ücretsiz Aile Terapi Merkezi'nin İkinci Şubesi Açıldı

Keçiören Belediyesi tarafından hizmete sunulan Aile Terapi Merkezi Adnan Menderes Şubesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Tesisin açılışı, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Keçiören Kaymakamı Mehmet Akçay, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok açılışta yaptığı konuşmada,“Pandemi döneminde dedim ki ‘domino etkisi yapacak 4 tane problem ortaya çıkacak.’ Ve öyle de oldu. Bunlar ekonomik, siyasi, psikolojik ve sosyolojik sıkıntılar olarak karşımıza çıktı. Biz de vatandaşımıza ücretsiz psikolojik destek vermek için Aile Terapi Merkezimizin ilk şubesini açtık. Bu ikinci şubemiz. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

“EN ÇOK AİLE İÇİ ŞİDDET VE KADINA ŞİDDET YAŞANIYOR”

Altınok konuşmasında Türkiye’de yaşanan aile içi şiddete ve kadına yönelik şiddete dikkati çekerek şunları söyledi:

“Şuanda suç oranları ve suç türlerinde en çok aile içi şiddet ve kadına şiddet yer alıyor. Bütün Türkiye’de bu yaşanıyor. Keçiören, Türkiye’de ikinci sıradaydı. Şimdi bu oran biraz daha gerilere geldi. Bu yeterli mi peki? Elbette yeterli değil. Ailenin mutluluğu toplumun mutluluğu demektir. Ailenin mutluluğu çocuğun mutluluğudur. Ailenin mutsuzluğu toplumun ve çocukların mutsuzluğu demektir. Burada çocuklarımıza ve ergenlik dönemindeki gençlerimize de yetişkinlerimize de terapi hizmeti vereceğiz. İlk şubemizde şuana kadar 25 binden fazla vatandaşımıza hizmet verdik. Bu ikinci şubemiz. Bu bakımdan Keçiören Belediyesi ilklerin belediyesidir, yeniliklerin belediyesidir. Tabii bununla da kalmıyoruz. Bir de kilolarımız var. Burada aynı zamanda diyetisyen merkezimiz var. ‘Nasıl kilo verebilirsiniz, nasıl sağlıklı yaşayabilirsiniz’ diyerek bu hizmeti veriyoruz. Şu anda psikiyatri merkezleri tıklım tıklım dolu. Toplumumuzu nasıl rehabilite ederiz, problemleri nasıl çözeriz diye yola çıktık ve Aile Terapi Merkezlerimizi açtık. Problemleri nasıl asgari düzeye indiririz, bunların derdindeyiz. Bir de Allah’ın yarattığı en güzel varlık olan insanı nasıl mutlu yaşatırız derdindeyiz. Buraya Keçiören dışından da çok talep var. Bu alana her kesimden yoğun talep var. İnşallah bu merkezlerimiz aile içi şiddet olayının azalmasına ve ortadan kalkmasına vesile olur.”

Kurdele kesilerek yapılan açılışta çekilişle şanslı bir vatandaşa bisiklet, diğer bir vatandaşa ise çamaşır makinesi hediye edildi.

İLK ŞUBE 2020’DE HİZMETE BAŞLADI

Aile Terapi Merkezi Adnan Menderes Şubesi’nde yetişkin, çocuk ergen danışmanlığı, beslenme ve diyet alanındaki psikologlarla ücretsiz hizmet verilmeye başlanırken, belediyenin ilk ücretsiz Aile Terapi Merkezi 2020 yılında hizmete başlamıştı.​

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL