Gündem

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Avukatı Umut Güneş Aracılığıyla Açıklama Yaptı

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:   “Yerel seçim öncesinde ilçemizde gazetecilik yapan Murat Kemaneci isimli sosyal medya kullanıcısı, sosyal paylaşım sitesi üzerinden, müvekkilimiz Kemer Belediye Başkanı Sayın Necati Topaloğlu hakkında, yaptığı yayın ve yorumlarla kişilik haklarına ağır saldırı ve iftira kastıyla; şeref, haysiyet ve onuruna yönelik ağır hakaret, saldırı ve suç isnadında bulunmuştur.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Avukatı Umut Güneş Aracılığıyla Açıklama Yaptı
Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
“Yerel seçim öncesinde ilçemizde gazetecilik yapan Murat Kemaneci isimli sosyal medya kullanıcısı, sosyal paylaşım sitesi üzerinden, müvekkilimiz Kemer Belediye Başkanı Sayın Necati Topaloğlu hakkında, yaptığı yayın ve yorumlarla kişilik haklarına ağır saldırı ve iftira kastıyla; şeref, haysiyet ve onuruna yönelik ağır hakaret, saldırı ve suç isnadında bulunmuştur. 
 
Gazetecilik mesleğine sağlanan eleştiri sınırlarını ve hukuksal korunmayı fazlasıyla aşan Murat Kemaneci isimli sosyal medya kullanıcısının, müvekkilimiz Sayın Necati Topaloğlu’na yöneltilen küfür, iftira ve hakaret içeren iddia ve ithamlarının suç teşkil ettiği, Anayasa, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve mahkeme kararları ile koruma altına alınmış̧ olan kişilik haklarını alenen ihlal ettiği açıktır. Dolayısıyla hakaret ve iftira içeren ifadeler düşünce özgürlüğü bağlamında hukuki koruma görmemekte, suç sayılmak suretiyle cezai yaptırımlara bağlanmaktadır. 
 
Sosyal Medya kullanıcı Murat Kemaneci, müvekkilimiz Sayın Necati Topaloğlu’nun şahsını hedef alarak toplum nezdinde küçük düşürmek ve yerel seçimleri manipüle etmek amacıyla kötü niyetli ve kasıtlı olarak bu eylemleri gerçekleştirmiştir.
 
Yapılan saldırıların önlenmesi ve kanaatimizce suçu sabit olan şüpheli Murat Kemaneci’nin cezalandırılması maksadıyla Kemer Cumhuriyet Başsavcılığına tarafımızca iki ayrı şikâyet dosyasıyla suç duyurusunda bulunulmuş; olup aynı zamanda da müvekkil Necati Topaloğlu’nun şahsına yönelik kasıtla yapılan ağır saldırılar nedeni ile 500.000,00 TL bedelli manevi tazminat davası tarafından açılmıştır. 
 
Hukuksal korunmaya tabi yasal eleştiri sınırlarını aşan bu tür hakaret, asılsız ve kine dayalı iftira ve suç isnatlarıyla, müvekkilimizin şeref, haysiyet ve onuruna yönelik ağır hakaret ve saldırıları hedefleyen kimselere karşı gerek cezai gerek hukuki müracaatları yaparak hukuk önünde hesap sorulacağının, sessiz kalınmayacağını ve yasal haklarımızı aramaya devam edeceğimizin bilinmesini isteriz. 
 
Bu vesileyle, kamuoyundan isteğimiz, kişilerin şeref, onur ve haysiyetini hedef alan alarak sosyal medyada itibar tetikçiliğine soyunan bu kişilerin yapmış olduğu bu tür haksız ve mesnetsiz saldırılara itibar etmemeleri ve tepkisiz kalmamalarıdır. Bu demokratik ve çağdaş bir toplum olmanın gereği ve sorumluluğudur.
 
Ayrıca, kendisini gazeteci olarak nitelendiren Murat Kemaneci isimli kişinin bu tür etik dışı ve mesnetsiz ithamları ile gazetecilik mesleğinin saygınlığını zedelediğini de belirtmek isteriz.” 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL