Gündem

Kemer Belediyesi'nde en düşük işçi maaşı 23 bin 375 lira oldu

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediyesi’nde görevli şirket personelinin maaşlarında iyileştirme yaparak en düşük maaşa 3 bin TL zam yaparak 23 bin 375 liraya yükselttiklerinin müjdesini verdi.

Kemer Belediyesi'nde en düşük işçi maaşı 23 bin 375 lira oldu

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediyesi’nde görevli şirket personelinin maaşlarında iyileştirme yaparak en düşük maaşa 3 bin TL zam yaparak 23 bin 375 liraya yükselttiklerinin müjdesini verdi.

Arslanbucak Mahallesi’nde yer alan Kemer Belediyesi Hizmet Alanı’nda ve Kemer Belediyesi ana hizmet binasında belediye personeli ile bir araya gelen Belediye Başkanı Topaloğlu’na Kemer Belediyesi Başkan Yardımcısı Baki Yalın, meclis üyeleri ve birim müdürleri eşlik etti.

Başkan Topaloğlu, belediye personeli ile selamlaştıktan sonra yaptığı konuşmasında, yaklaşık 5 yıldır görevde olduklarını ve belediye personeli ile Kemer’i güzelleştirmeye çalıştıklarını belirterek, bu zaman zarfında emeklerinden dolayı belediye personeline teşekkür ettiğini söyledi.

Önlerinde yerel seçimler olduğunu hatırlatan Başkan Topaloğlu, “Daha önce de sizlere söyledim. Seçimler öncesinde ben dahil kimsenin bayrağını sallamayın. Arabanızı giydirmeyin. Seçim bürosuna gitmeyin ve konvoy ya da mitinglere katılmayın. Elinizi vicdanınıza koyun oyunuzu öyle kullanın. Biz siyasiler ne kadar birbirimizle atışsak da yarın bir gün kol kola gireriz siz eşinizle dostunuzla darıldığınızla kalırsınız.” dedi.

Başkan Topaloğlu, zor bir süreçten geçtiklerine değinerek, “Şartlara göre hareket ediyoruz. 2019’da göreve geldik. 2020’de pandemi başladı. Tüm dünyayı ekonomik yönden etkiledi. Biz kiracılarımıza indirim yaptık. Daha sonra Manavgat yangını çıktı. Rusya-Ukrayna savaşı ve Kahramanmaraş depremleri oldu. Hükümet 3 defa yapılandırmaya gitti. Arkasından EYT depremi oldu. Yetkililer kredi vereceğiz, emekli olanlara paralarını ödeyeceğiz daha sonra siz belediye olarak bize ödeyeceksiniz dediler ama sözlerinde durmadılar. Biz de kasamızdaki 26 milyon lirayı emekli olan arkadaşlarımıza verdik. Bu kadar zorluklara ve felaketlere rağmen hiçbir zaman işçilerimizin maaşını aksatmadık. Kurban Bayramı’nda 12, yılbaşında 9 gün önceden maaşlarınızı yatırdık ve ikramiyelerinizi verdik.” diye konuştu.  

EN DÜŞÜK İŞÇİ MAAŞI 23 BİN 375 LİRA

Belediye personelinin bir beklentisi olduğunun farkında olduğuna işaret eden Başkan Topaloğlu, “Hayat pahalı. Beklentinizi normal karşılıyorum. Sendikayla Temmuz ayında masaya oturacağız. Temmuz ayında inşallah güzelce anlaşacağız. O günün şartları da inşallah güzel olur. Temmuz ayına kadar olan 4 aylık sürede belediye personelinin maaşlarında bir iyileştirme yapalım dedik. Afaki bir zam verip ödeyememek de var. Önünüzdeki alacağınız ilk maaşınıza 3 bin lira artış yapıyoruz. En düşük işçi maaşını 23 bin 375 liraya yükselttik. Bu Temmuz ayına kadar olacak. Ananızın ak sütü gibi helal olsun. Belki az ama şartlar onu gerektiriyor. Allah hepinizden razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL