Gündem

Kemer Zafer Bayramı'nı coşkuyla kutladı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama programında ünlü sanatçı Kıraç Kemer’de konser verdi.

Kemer Zafer Bayramı'nı coşkuyla kutladı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama programında ünlü sanatçı Kıraç Kemer’de konser verdi.

Fener alayı ile başlayan programa, Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve eşi Fikriye Topaloğlu, Kemer Jandarma Komutanı Ömer Seyhan, Kemer Sahil Güvenlik Komutanı Soner Tuna, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, Kemer Belediyesi Meclis Üyeleri, belediye birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Zafer Bayramı kutlamaları, Kemer Belediyesi önünden start alan fener alayı ile başladı. Fener alayına katılanlar ellerinde Türk bayrakları ve meşale taşıyarak Zafer Bayramı’nın coşkusuna ortak oldular. Fener alayı, Liman Caddesi ve Atatürk Caddesi üzerinden devam ederek ilçe merkezinde bulunan Kazım Gül Stadı’nda sona erdi.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu öncülüğünde kurulan Kemer Belediyesi Cumhuriyet Bandosu da fener alayına katılarak eserlerini seslendirdi. İlçede tatilini sürdüren yerli ve yabancı birçok misafir de fener alayını ve Cumhuriyet Bandosunu cep telefonlarıyla görüntüledi.

İlçe Stadyumunda devam eden kutlamalar kapsamında Kemer Belediye personeli Nilüfer Uysal ve Furkan Arpacı günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudu.

Programda, Kemer Belediyesi tarafından Kemer Anadolu Hastanesi’nde ücretsiz olarak sünnet ettirilen 73 çocuk, sünnet şöleninde eğlendi. Başkan Topaloğlu, erkekliğe ilk adımı atan çocuklarla sahnede hatıra fotoğraf çektirdi.

Miniklerden Andımız sürprizi

Kemer Belediyesi Ülker-Orduvar Akman Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri, sahnede andımızı okudu. Miniklerin okuduğu andımıza stadı dolduran kalabalık da yüksek sesle eşlik etti.

Programda, sevilen sanatçı Kıraç sahne alarak Kemerlileri coşturdu. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Kıraç, vatandaşlara güzel ve keyifli anlar yaşattı.

Kıraç’ın seslendirdiği şarkılara eşlik eden vatandaşlar, konser anını cep telefonlarıyla da görüntülemeyi ihmal etmedi. Konser alanını dolduran kalabalık, cep telefonlarının ışıklarını yakarak görsel bir şölen sundu.

Başkan Topaloğlu, konser sırasında kalabalığın arasına karışarak vatandaşlarla selamlaştı ve gençlerle birlikte Kıraç’ın seslendirdiği şarkılara eşlik etti.

Belediye Başkanı Topaloğlu, konserde yaptığı konuşmasında, tüm vatandaşların Zafer Bayramı’nı kutladığını belirterek, Türk milletinin çok sayıda bedel ödeyerek bugünlere geldiğini söyledi.

30 Ağustos’un Anadolu’nun Türk yurdu ilan edilmesi açısından çok önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Başkan Topaloğlu, “1. Dünya Savaşı’ndan sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs’ta Samsun’a çıktı ve Kurtuluş Savaşı’nı başlattı. 1. İnönü ve 2. İnönü Muharebelerinden sonra Sakarya Meydan Savaşı yapıldı. Atatürk, 26 Ağustos’ta ise düşmana karşı hücum emrini verdi. 30 Ağustos’ta tüm dünya Türklerin esaret altında yaşamayacağını ve Anadolu’nun Türk yurdu olduğunu kabul etti. Türkler kolay yutulan lokma değildir. Vatanı bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimize rahmet diliyorum.” dedi.

Başkan Topaloğlu, konser sonrası sanatçı Kıraç’a çiçek ve Kemer tablosu hediye etti. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait görüntülerin de sinevizyonda gösterildiği kutlama programı havai fişek gösterisi ile sona erdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL