Gündem

Kimpur, Kadının Güçlenmesi Prensipleri'nin (WEPs) İmzacısı Oldu

Kimpur, Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (WEPs) İmzacısı Oldu   Türkiye’nin yüzde yüz yerli poliüretan sistem üreticisi Kimpur, kadınların iş yaşamında güçlenmesini desteklemek ve toplumsal cinsiyet eşitliği için aktif bir rol üstlenmek amacıyla Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (Women’s Empowerment Principles- WEPs) imzacısı oldu.

Kimpur, Kadının Güçlenmesi Prensipleri'nin (WEPs) İmzacısı Oldu

Kimpur, Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (WEPs) İmzacısı Oldu

 

Türkiye’nin yüzde yüz yerli poliüretan sistem üreticisi Kimpur, kadınların iş yaşamında güçlenmesini desteklemek ve toplumsal cinsiyet eşitliği için aktif bir rol üstlenmek amacıyla Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (Women’s Empowerment Principles- WEPs) imzacısı oldu. Bu adımla şirket, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın güçlenmesi konularında taahhütlerini bir adım daha ileri taşırken şirket içerisinde kadınların güçlenmesine dair yaptığı çalışmalara ivme kazandırmayı hedefliyor. 

 

Kimpur, toplum ve iş dünyasında toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamayı hedefleyen bir vizyonu benimseyerek çeşitli alanlarda çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, toplumsal cinsiyet eşitliğini iş gücü içinde geniş bir tabana yaymak, farkındalığı artırmak, kadınların kariyer gelişimini desteklemek, istihdam oranını artırmak ve liderlik pozisyonlarında cinsiyet eşitliğini sağlamak amacıyla çeşitli stratejiler izliyor. Bu doğrultuda WEPs’e resmi olarak imza atan şirket, bu taahhüdü uygulamaya dönüştürerek kadın çalışanları destekleme ve iş yerinde eşitlik ilkesini güçlendirme çabalarını sürdürüyor.

 

Şirket, cinsiyet eşitliği konusunda önemli bir adım atarak, Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin 7 ilkesine taahhüt ediyor ve bu vizyon doğrultusunda şirket politikalarını şekillendirme kararlılığını ortaya koyuyor. Bu kararlılığını Türkiye ortalamasının üzerinde olan beyaz yakada yüzde 38, yönetimde ise yüzde 30 kadın çalışan oranı ile kanıtlıyor. 

 

Kadınların iş yaşamında güçlenmesini desteklemek ve toplumsal cinsiyet eşitliği için aktif bir rol üstlenmek amacıyla Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin imzacısı olduklarını belirten Kimpur CEO’su Cavidan Karaca, “Öncelikle sektörümüzdeki sayılı kadın CEO’lardan biri olarak Kimpur adına Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Kimpur olarak WEPs ilkelerini taahhüt etmekle birlikte bu ilkeleri iş hayatımızın her alanında hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Şirket içinde kadın güçlenmesini destekleyen projelerimizi daha da geliştirerek, çalışanlarımızın kariyer gelişimine yönelik fırsat eşitliği yaratmayı ve toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamayı sürdüreceğiz.  Kadın çalışanlarımızın kariyer gelişimine destek olmak, istihdam oranını artırmak ve liderlik pozisyonlarında cinsiyet eşitliğini sağlamak adına stratejilerimizi güçlendiriyoruz.’’ dedi.

 

Kimpur İş Dünyası Ev İçi Şiddete Karşı Şirketler Ağı’na Katıldı

 

Kimpur, kadınların toplumsal yaşama daha etkin katılımını desteklemek, toplumsal cinsiyet eşitsizliğiyle mücadele etmek ve kadınlara yönelik şiddeti engellemek amacıyla bir dizi taahhütte bulunuyor. Şirket, UNFPA ve Sabancı Vakfı desteği ile TÜSİAD ev sahipliğinde kurulan İş Dünyası Ev İçi Şiddete Karşı Şirketler Ağı’na (BADV Network) dahil olarak ev içi şiddetle mücadelede toplumsal bir değişim yaratma çabalarına katkı sağlıyor.

 

BADV Projesi, şirketlere ev içi şiddetle mücadele politikaları oluşturma konusunda rehberlik sağlayarak, toplumsal cinsiyet eşitliği ve güvenli iş ortamları için çaba harcayan şirketleri bir araya getiriyor. Kimpur, bu önemli projeye sağladığı destekle, sadece iş dünyasında değil, toplumun genelinde ev içi şiddetle mücadeleye karşı farkındalığı artırmaya yönelik sorumluluğunu bir kez daha gösteriyor. 

 

 

Kimpur, Kadın Çalışanlarına Özel Eğitim ve Sosyal Sorumluluk Projeleriyle Dikkat Çekiyor

 

Topluma fayda sağlamak amacıyla birçok projeye destek olan Kimpur, sadece kadın çalışanları için değil toplumda desteğe ihtiyaç duyan kadınlar için de çaba gösteriyor. Ülkedeki depremlerden etkilenen kadınların acil ihtiyaçlarını karşılamak ve hayatlarını yeniden inşa etmelerine destek olmak amacıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ile iş birliği kapsamında kadın çalışanlar adına yardımda bulundu. 

 

Ayrıca, kadın çalışanlarına özel olarak “Kadının Rol Karmaşası” eğitimini düzenleyerek kadın çalışanlarının günümüzdeki çalışan, eş, kadın ve anne rollerindeki farkındalıklarını artırmayı amaçladı. Kimpur, cinsiyet eşitliği ve kadın güçlenmesi konularında attığı bu adımlarla toplumsal anlamda yarattığı değerleri gözler önüne seriyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL