Kültür Sanat

Kişiye Özgü Yapay Zeka Temelli Eğitim Platformu: MetodBox

Türkiye’nin lider eğitim kurumlarından Bahçeşehir Koleji, Metodbox ile eğitimi dijital dünyaya taşıyor.

Kişiye Özgü Yapay Zeka Temelli Eğitim Platformu: MetodBox

Türkiye’nin lider eğitim kurumlarından Bahçeşehir Koleji, Metodbox ile eğitimi dijital dünyaya taşıyor. Eğitim-öğretim sistemindeki yeniliklerle sürekli geliştirilen, yapay zekâ tabanlı dijital eğitim platformu Metodbox, öğrencilere tüm ders materyallerini ve videolarını, ödev ve etütleri, sınav duyuruları gibi içerikleri bir arada sunuyor.

Türkiye’nin lider eğitim kurumlarından Bahçeşehir Koleji, eğitimde dijital dönüşüm konusunda öncü çalışmalarıyla fark yaratıyor. Bu çalışmalardan biri de yapay zekâ tabanlı, kişiye özgü, dijital öğrenme platformuMetodbox… Öğrenciler, öğretmenler, yöneticiler ve hatta velilerin de kullanabildiği Metodbox, çocuklara dijital eğitimin kapılarını aralıyor. Sınıf düzeyine göre öğrencinin sorumlu olduğu dersler ve bu derslerdeki başarı durumları, tüketim takvimi ile hangi konuların işlendiği ve işleneceği “Dersler” ekranı, tüm derslerin materyalleri ve konu anlatım videolarının yer aldığı Metodbox’takonu tekrar testlerine, sınav soruları çözüm videolarına, etüt ve ödev tanımlama-takip ekranlarına, deneme sınav raporlarına da ulaşılabiliyor.Öğrenciler, Metodbox üzerinden verilen ödevlerini tamamlayarak konuları pekiştirebiliyor, bildirimler ile ödev, etüt ve sınav duyurularını takip edebiliyor.

Anaokulu ve 1-12. sınıfların kullanabildiği Metodbox, adeta kişiye özel bir eğitim koçu gibi çalışarak öğrencilerin kazanım eksikliklerini giderirken dijital bir asistan gibi yön gösteriyor. Örneğin;Metodbox içinde bulunan Dijital Soru Bankası, ulusal sınavlara hazırlık dönemindeki öğrencilere deneme sınavlarında hatalı veya eksik yaptığı sorulara yönelik eksikliklerini en iyi şekilde giderme olanağı sunuyor. Öğrenci, eksik olduğu konu hakkında konu anlatım videolarına, testlere ve yardımcı diğer materyallere yönlendiriliyor. Ayrıca öğrenciler Metodbox’ta bulunun Dijital Oyunlar alanından Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler ve İngilizce derslerineentegre olan Eğitsel Oyunlara ulaşabiliyor. Oyunlar,öğrencilerin öğrendikleri kazanımları oyunlaştırma dinamikleri ile birlikte uygulamalarına daimkânsağlıyor. 

Veliler ise Metodbox yardımıyla çocuklarının ders programlarını, etütlerini ve ödevlerini yakından takip edebiliyor. Test sonuçlarının raporlarına ulaşarak, analizlerle çocuklarının akademik gelişimini takip edebilen veliler; sınav sonuçlarını, detaylı sınav analiz grafikleriyle inceleyebiliyor, önceki sınavlarla karşılaştırabiliyor. Veliler, Metodbox’a öğrenci hesabı ile giriş yaparak tüm kullanıcı sayfalarına erişebiliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL