Gündem

“Kocaeli Mutfağı" TRT Belgesel ekranlarında

Büyükşehir’in gastronomi turizmini geliştirme çalışmalarında “Kocaeli Mutfağı”nın eşsiz lezzetleri TRT Belgeseldeki “Yiyeceğin Serüveni”ne konuk oluyor “Kocaeli Mutfağı” TRT Belgesel ekranlarında Kocaeli’nin zengin gastronomi mirası, şimdi TRT Belgesel ekranlarında tüm Türkiye’yle buluşuyor.

“Kocaeli Mutfağı" TRT Belgesel ekranlarında

Büyükşehir’in gastronomi turizmini geliştirme çalışmalarında “Kocaeli

Mutfağı”nın eşsiz lezzetleri TRT Belgeseldeki “Yiyeceğin Serüveni”ne konuk

oluyor

“Kocaeli Mutfağı” TRT Belgesel ekranlarında

Kocaeli’nin zengin gastronomi mirası, şimdi TRT Belgesel ekranlarında tüm

Türkiye’yle buluşuyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde

gerçekleştirilen gastronomi turizmi geliştirme çalışmaları kapsamında, Kocaeli

Mutfağı’nın eşsiz lezzetleri “Yiyeceğin Serüveni” programı aracılığıyla

izleyicilere taşınıyor. Şehrin tarih ve kültür zenginliğiyle yoğrulmuş yöresel

lezzetleri, izleyicileri bir lezzet keşfine çıkaracak. Kocaeli’nin mutfak mirası,

geleneksel tatları modern dokunuşlarla birleşerek izleyicilere unutulmaz bir

lezzet deneyimi sunacak.

ZENGİN KOCAELİ MUTFAĞI

Geçmişten günümüze uzanan köklü bir tarihi ve birbirinden özgün yöresel

lezzetleriyle dolu Kocaeli Mutfağı, “Yiyeceğin Serüveni” programı ile

izleyicilerini

İzmit Eseler Köyü’nden Gölcük KO-MEK Türk Mutfağı

çalışmalarına, tatlı ustalarından, kentin şeflerinin mutfağına kadar uzanan bir

yolculuğa çıkaracak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Yerel Kültür Platformu

iş birliği içerisinde hazırlanan Kocaeli Mutfağı kitabı da tv çekimlerinde

yapılacak gastronomi çekimlerine altlık hazırlayarak, şehrin lezzet hazinelerini

Türkiye’nin dört bir yanındaki izleyicilere tanıtmasına destek oluyor.

MANCARLI PİDE VE SÜTLÜ NURİYE’NİN SERÜVENİ

İki gün boyunca süren programda İzmit Eseler Köyünde Hafize Portakal

tarafından “Mancarlı Pide”, Tatlıcı Güven üretim tesislerinde Metin Güven

tarafından “Sütlü Nuriye”, Gölcük KO-MEK kurs merkezi türk mutfağında

Eğitmen Şef Nalan Önem tarafından “Karamürsel Simit Dolması” ve son olarak

İzmit Ramada Otel’de Executive Chef Naif Bagi tarafından “Kandıra Hindisi”

çekimleri gerçekleştirildi. Birbirinden lezzetli Kocaeli yemekleri, “Yiyeceğin

Serüveni” programında yakında izleyiciyle buluşacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL