Gündem

Koçfinans Turuncu Kanatlar Mentorluk Programı İlk Mezunlarını Verdi

Koç Holding Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Taahhütleri kapsamında sivil toplum kuruluşları ve Anadolu üniversiteleri ile iş birliği yaparak geleceğin kadın mühendislerinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen Koçfinans Turuncu Kanatlar Mentorluk Programı’nın ilk dönem katılımcıları mezun oldu.

Koçfinans Turuncu Kanatlar Mentorluk Programı İlk Mezunlarını Verdi

Koç Holding Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Taahhütleri kapsamında sivil toplum kuruluşları ve Anadolu üniversiteleri ile iş birliği yaparak geleceğin kadın mühendislerinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen Koçfinans Turuncu Kanatlar Mentorluk Programı’nın ilk dönem katılımcıları mezun oldu. 

 

Koç Holding’in Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Nesiller Boyu Eşitlik Forumu’ndaki küresel liderliği doğrultusunda, teknoloji ve inovasyon alanında açıkladığı toplumsal cinsiyet eşitliği taahhütleri kapsamında Koçfinans’ın üniversitelerle birlikte yürüttüğü Koçfinans Turuncu Kanatlar Mentorluk Programı’nın ilk dönemi sona erdi. Hayata geçirilen projede; üniversiteleri tarafından önerilen ve belirli kriterleri sağlayan kız öğrencilere mentorluk ve staj imkânı sağlandı. 

Koçfinans; 2022 yılının sonunda, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin ve Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin Mühendislik ve Fen Fakültelerinde eğitimini sürdüren 33 öğrenci ile programı başlattığını duyurmuştu. Programa dâhil olan başarılı ve kariyer gelişimine açık gençler; Koçfinans çalışanlarından oluşan 11 mentor ile 10 ay boyunca birlikte çalışarak bir dönemi tamamladı.

Programın ilk mezunlarının verildiği, gençlerin katılım belgelerini aldığı 19 Eylül Salı günü gerçekleşen online mezuniyet programında konuşan Koçfinans BT ve Ar-Ge Direktörü Özlem Ekşioğlu Kumuk; 

Toplumdaki cinsiyet önyargılarından dolayı mühendislik, teknoloji ve inovasyon gibi alanlarda kadınların dezavantajlı görülebildiğinin, bu toplumsal yargıların ilgili bölümlerde kariyerini şekillendirmeyi hedefleyen genç kadınlarda özgüven kaybına sebep olduğunun farkındayız. Bu noktadan hareketle Anadolu’daki üniversitelerde okuyan yetenekli, çalışkan ve idealist genç kadınları cesaretlendirmek adına Turuncu Kanatlar Mentorluk Programı’nı başlattık. Dolu dolu geçen 10 aylık eğitim dönemi kapsamında gençleri iş hayatında odaklanmak istedikleri alanlarda teşvik ettik.  Aynı zamanda program dâhilinde bazı katılımcılarımıza da staj imkânı sunarak onları Koçfinans ekibine dâhil ettik. İlerleyen dönemlerde de uygun pozisyonların olması durumunda istihdamları için de yollarımızın kesişmesini umuyoruz” dedi. 

Konuşmasını gençleri yüreklendiren cümleleriyle tamamlayan Ekşioğlu Kumuk; “Turuncu Kanatlar İyilik Hareketi çatısı altında konumlandırdığımız bu program sayesinde sizleri yakından tanımaktan büyük keyif aldık. Programa başlarken hissettiğimiz heves, sizin güzel enerjinizle daha da büyüdü. Mesleki ve sosyal anlamda gelişmek için sahip olduğunuz potansiyelin farkına varın. Bu farkındalığınız ileride çok başarılı birer iş kadını olmanızın en önemli basamağı olacak. Bundan sonraki dönemde yolunuzun açık olacağından hiç şüphemiz yok. Siz kendinize güvenmeye devam edin, cinsiyetin mesleğinizi inşa ederken belirleyici bir etken olmayacağına inanın ve toplumsal cinsiyet eşitliği anlayışının yaygınlaşması için elinizden geleni yapın!” dedi.

 

Koçfinans Hakkında

1995 yılında Türkiye’nin ilk finansman şirketi olarak kurulan Koçfinans, sıfır ve ikinci el taşıtlar için bireysel ve kurumsal finansman çözümleri sunuyor. Koçfinans, kaliteli, hızlı ve ayrıcalıklı hizmet anlayışı ve herkese finansal ürünlere erişim fırsatı verme misyonunu benimsiyor. Sektöründe güçlü bir konuma sahip olan Koçfinans 1.700’e yaklaşan üye iş yeri sayısıyla finans şirketleri arasında portföy büyüklüğü bazında %11.2 pay ile 4. sırada yer alıyor. Koçfinans; çevik yönetim anlayışıyla yarattığı benzersiz müşteri deneyimini birçok ödülle taçlandırmanın yanında inovatif ve teknoloji odaklı bakış açısı sayesinde finans sektörüne yeni bir soluk getirirken Demo Day programı ile yenilikçi girişimcilere imza atan start-upları destekliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL