Gündem

Konya Büyükşehir'den şehrin altyapısını güçlendirmek için çalışıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, şehrin dört bir yanında gerçekleştirdiği altyapı projeleri ile yerleşim yerlerinin su ve kanalizasyon ihtiyaçlarını bir bir gideriyor.

Konya Büyükşehir'den şehrin altyapısını güçlendirmek için çalışıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, şehrin dört bir yanında gerçekleştirdiği altyapı projeleri ile yerleşim yerlerinin su ve kanalizasyon ihtiyaçlarını bir bir gideriyor. Meram, Karatay, Selçuklu gibi merkez ilçelerin yanı sıra Karapınar ilçesinde de altyapı eksikliklerini gideren KOSKİ, şehrin altyapı sorunlarına kalıcı çözümler getiriyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, şehrin muhtelif bölgelerinde altyapı çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye’nin en geniş coğrafyasında ürettiği projelerle Konya’daki altyapı sorunlarına çözüm getiren KOSKİ; Meram, Selçuklu, Karatay ve Karapınar ilçelerinde su ve kanalizasyon altyapısına yeni şebekelerle güç veriyor.

SELÇUKLU İLÇESİNDE GENİŞ KAPSAMLI ALTYAPI YATIRIMLARI

Selçuklu ilçesinde, 2023 Yılı Merkez Muhtelif Kanalizasyon Yapım ve Islahı Projesi çerçevesinde çalışmalarını sürdüren KOSKİ, Parsana Mahallesi Kerem Caddesi, İrtem ve Mustafa Şevki Durak sokaklarında 600 ve 400 milimetre çaplarında 1 kilometre ana hat ile 105 metre abone hattı olmak üzere 1 kilometre 105 metre yeni baypas çalışması sona yaklaştı.

KARAPINAR İLÇESİNDE SU ŞEBEKESİ ISLAHI

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Karapınar ilçesi Karakışla Mahallesi’nde Kuyu Depo Hattı Islah Projesi kapsamında 2.3 kilometre yeni su şebeke hattı inşa ediyor.

KARATAY İLÇESİNDE KANALİZASYON ŞEBEKE HATLARI GÜÇLENİYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Karatay ilçesi Başak Mahallesi’nde bulunan muhtelif sokaklarda 600 ve 400 milimetre çaplarında 2.2 kilometre ana hat ve 568 metre abone hattı olmak üzere toplam 2 kilometre 785 metre kanalizasyon şebeke hattı çalışması ile altyapı anlamında ilçeye uzun vadeli bir çözüm sunuyor.

Ayrıca, 2023 Yılı 2. Kısım Merkez İlçeler Kanalizasyon İnşaat Projesi kapsamında Karatay ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi Keriman Sokak’ta 300 milimetre çapında ve 238 metre uzunluğunda yeni kanalizasyon şebeke hattı ile 50 metre abone hattı olmak üzere toplam 288 metre kanalizasyon şebeke çalışması gerçekleştiriliyor.

MERAM İLÇESİNDE YENİLİKÇİ ALTYAPI ÇALIŞMALARI

Meram ilçesi Yaylapınar Mahallesi’nde Ahmedek ve Gülkonak sokaklarda 400 milimetre çapında ve 244 metre uzunluğunda yeni kanalizasyon hattı döşemeye devam eden KOSKİ, ayrıca 58 metre abone hattı da olmak üzere toplam 302 metrelik kanalizasyon şebeke çalışması yapıyor.

KOSKİ bu proje ile su altyapısını güçlendirmeyi ve ilçe genelinde su dağıtım verimliliğini artırmayı hedefliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL