Gündem

Küçük Berat'a Türk Kızılay'dan İşitme Cihazı

Türk Kızılay İzmir İl Merkezi bağışçılarının destekleri ile alınan işitme cihazı, Berat’ın ailesine teslim edildi.

Küçük Berat'a Türk Kızılay'dan İşitme Cihazı

Türk Kızılay İzmir İl Merkezi bağışçılarının destekleri ile alınan işitme cihazı, Berat’ın ailesine teslim edildi.

İzmir’de öğrenim gördüğü okulun bahçesinde oyun oynarken işitme cihazı çalınan 9 yaşındaki Berat Çelik’e, Türk Kızılay İzmir İl Merkezi bağışçılarının destekleri ile alınan cihaz, küçük çocuğun ailesine teslim edildi.

İzmir iline bağlı Konak ilçesinde oturan Nuri ve Feride çiftinin çocuklarından olan 9 yaşındaki işitme engelli oğlu Berat’ın kulağındaki işitme cihazı, 27 Kasım tarihinde eğitim gördüğü okulun bahçesinde oyun oynarken kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından çalındı.

Sonrasında ailenin Türk Kızılay İzmir İl Merkezinden destek istemesi üzerine çalışmalar başlatıldı. Bağışçılardan destek alan Türk Kızılay İzmir İl Merkezi yeni bir işitme cihazı alınması için araştırmaya konuldu. Hızlandırılan işlemler sonrası özel bir klinikten satın alınan işitme cihazı için Berat’ın önce kulak ölçüleri alındı sonrasında cihaz teslim edildi.

İşitme cihazı alınmasına evladı ile birlikte giden anne Feride Çelik “Allah Türk Kızılay’ından razı olsun. Destek istediğim ilk andan şu ana kadar tüm desteklerini yanımızda hissettik. Oğlum tekrar sağlığına kavuştu. Türk Kızılay’ına ve işitme cihazını alınması konusunda desteklerini esirgemeyen hayırseverlere teşekkür ediyorum” dedi.

İşitme cihazının tüm süreçlerini bizzat yakından takip eden Türk Kızılay İzmir İl Başkanı Kerem Baykalmış ise “Berat’ın dosyası önümüze geldiği an bağışçılarımız ile görüşmeleri sağladık. Bağışçılarımızın her zaman olduğu gibi bizlere emanet ettiklerini ihtiyaç sahipleri ile buluşturduğumuz ve en önemlisi küçük bir çocuğun dünyayı duymasını sağlayabildiğimiz için mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL