Gündem

Kulvarında lider e-ticaret platformu Vitaminler.com 2023 satış verilerini açıkladı

Sporcu besinleri, gıda takviyesi ve sağlıklı yaşam sektöründe 3 farklı e-ticaret sitesi, mağazaları ve otomatları ile faaliyet gösteren Dikey Vitamin, kendi alanında Türkiye’nin lider e-ticaret platformu Vitaminler.

Kulvarında lider e-ticaret platformu Vitaminler.com 2023 satış verilerini açıkladı

Sporcu besinleri, gıda takviyesi ve sağlıklı yaşam sektöründe 3 farklı e-ticaret sitesi, mağazaları ve otomatları ile faaliyet gösteren Dikey Vitamin, kendi alanında Türkiye’nin lider e-ticaret platformu Vitaminler.com’un 2023 yılı satış verilerinin bir özetini paylaştı. Buna göre 2023’ün miktar bazında en fazla büyüyen kategorisi Kolajen oldu.

Magnezyum ve yağlar da büyüme gösterdi

Kolajenin ardından en fazla büyüme Mineral kategorisinde yaşandı. Mineral kategorisini büyüten Magnezyum olurken, yağ satışlarındaki artış da dikkatlerden kaçmadı. Satışını en fazla artıran yağlar, sırası ile susam ve Hindistan cevizi oldu.

İstanbul’da C vitamini ilk 3’te yer aldı

Türkiye’nin en kalabalık nüfusa sahip illeri İstanbul, Ankara ve İzmir’de Multivitamin ve Omega 3 en fazla satışı yapılan ilk 2 kategori olurken, İstanbul’da 3’üncülüğü C Vitamini, Ankara’da Kolajen, İzmir’de ise Magnezyum aldı.

D vitamini Antalya’da öne çıktı

İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından en fazla D vitamini satışı, şaşırtıcı biçimde Türkiye’nin en güneşli bölgelerinden Antalya’da gerçekleşti. 

Kilo kontrolü sağlayan ürünler önemini korudu

Diyet ve kilo kontrolü sağlayan ürünlerde İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından en fazla miktar satışı Antalya ve Bursa’dan geldi.

Büyük illerin ardından en fazla Melatonin Muğla’da satıldı

Türkiye’nin en kalabalık nüfusa sahip ilk 10 şehrinin ardından Melatonin için en fazla miktar satışı Muğla’da gerçekleşti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL