Gündem

Kurtuluş Günü Fener Alayı Ve Konserle Kutlanacak

6 Eylül 1922’de düşman işgalinden kurtulan İnegöl, zaferin 101’inci yılını çeşitli etkinliklerle kutluyor.

Kurtuluş Günü Fener Alayı Ve Konserle Kutlanacak

6 Eylül 1922’de düşman işgalinden kurtulan İnegöl, zaferin 101’inci yılını çeşitli etkinliklerle kutluyor. Bu kapsamda sabah başlayan resmi törenler akşam da farklı program ve gösterilerle devam edecek. Kurtuluş Günü etkinliklerine ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, tüm ilçe halkını programlara davet etti.

İnegöl Belediyesi organizasyonuyla gerçekleştirilen 6 Eylül Kurtuluş Günü etkinlikleri bu akşam 19.00’da Belediye önünde yapılacak kurtuluş günü canlandırması ile başlayacak. Ardından protokol üyeleri, öğrenciler, farklı gruplar ve vatandaşların katılımıyla belediye önünden Atatürk Anıtına kadar fener alayı ve kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Yürüyüşün ardından Atatürk Anıtında bulunan sahnede Tarihi İnegöl Mehterinin mini konseri ve akabinde İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ile kardeş şehir Mitroviça’dan gelen halk dansları ekiplerinin gösterileri sunulacak. Pazar günü Halhalca’da yapılan Zaferden Kurtuluşa kros yarışmasının ödül töreni de burada gerçekleştirilecek. Kurtuluş Günü kutlamaları tüm bu gösterilerin devamında Atatürk Anıtında Rıdvan Sayın’ın “Zafer ve Kurtuluş” konseri ile devam edecek.

 

BAŞKAN TABAN’DAN DAVET

Belediye Başkanı Alper Taban, kutlamalara ilişkin bir açıklama yaparak tüm ilçe halkını programlara davet etti. İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yılını büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlandıklarını belirten Başkan Taban, “Vatandaşlarımızın da bu coşkuya ortak olmasını arzu ediyoruz. Belediye önünden başlayacak programlarımız daha sonra Atatürk Anıtında devam edecek. Tüm programlarımıza vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL