Gündem

Lastik iş 7’inci toplantıda sinirler gerildi. sendika ile işveren fiyatta anlaşamıyor

Lastik İş Sendikası ile Pirelli, Brisa ve Prometeon arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin yedinci oturumu tamamlandı. Lastik İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, “Ücretler için yüzde 69 talepleri oldu…

Lastik iş 7’inci toplantıda sinirler gerildi. sendika ile işveren fiyatta anlaşamıyor
Lastik İş Sendikası ile Pirelli, Brisa ve Prometeon arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin yedinci oturumu tamamlandı. Lastik İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, “Ücretler için yüzde 69 talepleri oldu. Bu kabul edilemez bir rakam. Bizim de sinirimiz gerildi. Sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz” dedi.

 

Pirelli, Brisa, Prometeon, Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikalarında çalışan yaklaşık 6 bin işçiyi kapsayan TİS görüşmeleri devam ediyor. Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikalarında çalışan yaklaşık 1500 işçiyi ilgilendiren görüşmelerde ise Goodyear, diğer fabrikalardan ayrı olarak masaya oturuyor.

“ASLA KABUL EDECEĞİM RAKAM DEĞİL”

Toplantının yedincisi Tryp by Wyndham Otel’de gerçekleştirildi. Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı ve yönetimi ile işveren temsilcileri bir araya geldi. Üç saati aşan toplantının ardından Sarı, “Bugün de bitirme iradesi ile oturduk ama ücrette anlaşamadık. Bugün 11 madde geçtik, toplamda 49 madde geçmiş olduk. Destekte 4 madde geçtik toplamda 29 madde geçmiş olduk. Sosyal haklar anlamında üretimde yüzde 120 ile yüzde 300 arasında anlaşma sağladık. Aynı şekilde de destekte de sosyal yardım paketimiz için yüzde 120 ile yüzde 350 oranında bir anlaşma sağladık. Ücretler için yüzde 69 oranında talepleri oldu. Asla kabul edeceğimiz bir rakam değil. Burada bizim de sinirimiz gerildi. Toplu sözleşmeyi bitirme amacımız var. Sıkıntılı bir süreç. Komplike bir süreç. Her bir maaddenin kendi içerisinde maliyeti var. Bu kadar uzun sürüyor olması da bu yüzden. Sadece ücreti konuşmuş olsak bazı adımlar atılır. Sıradaki toplantımız 14 Mart Perşembe saat 10:00’da” dedi.

 

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL