Gündem

Lastik-İş Genel Başkanı Sarı: ‘İşçiler artık her şeye hazır olmalı’

Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Pirelli, Prometeon ve Brisa fabrikalarında çalışan 5 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde yasal 60 günlük süreç 11 Nisan’da dolacak. Görüşmelerin yedinci oturumunda Lastik-İş Sendikası Genel..

Lastik-İş Genel Başkanı Sarı: ‘İşçiler artık her şeye hazır olmalı’

Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Pirelli, Prometeon ve Brisa fabrikalarında çalışan 5 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde yasal 60 günlük süreç 11 Nisan’da dolacak. Görüşmelerin yedinci oturumunda Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Sarı, “Artık işin sonuna geliyoruz. Tüm işçiler artık her şeye hazırlıklı olmalı” dedi.

YEDİNCİ GÖRÜŞME YAPILDI

Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Pirelli, Prometeon, Brisa fabrikalarında çalışan 5 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin yedinci görüşmesi Tryp By Wyndham Otel’de yapıldı. Yapılan altı oturumda idari maddeler ve sosyal haklar üzerinde anlaşma sağlandı. Toplantıda işveren yüzde 27 zam teklifinde revizyon yapmazken, destek hizmetleri işçilerinin ikramiyelerini 120 güne çıkardı. 10 Şubat’a başlayan görüşmelerde anlaşma sağlanmaması nedeniyle 11 Nisan’da arabulucu süreci başlayacak. Sürecin sonuna geldiklerini belirten Lastik-İş Genel Başkanı Alaattin Sarı, işçilerin her şeyi hazırlıklı olmasını istedi.

İŞİN SONUNA GELDİK

Görüşmenin ardından açıklama yapan Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Sarı, “Destek hizmetleri için ikramiye 120 güne çıktı. Destek hizmetlerinde 6 madde üzerinde anlaştık. Üretimde ise 4 madde üzerinde anlaştık. Sosyal haklarda destek hizmetleri için yüzde 80, üretimde ise yüzde 60 oranında artış sağlandı. İşveren masaya yeni bir ücret teklifi getirmedi. İşin kuyruğuna gelmeye başladık. Tüm maddeler üzerinde değerlendirme yapıldı. 15 Nisan’da bir görüşme yapacağız. Her masaya oturduğumuzda sözleşmeyi bitirme azmi ile oturuyoruz. Önümüzdeki hafta toplu sözleşmeyi bitirme arzusu ile masaya oturmak istiyoruz. Bundan sonraki süreçte çalışan arkadaşlarımız her şeye hazır olmalı. Çünkü artık sona geldik” dedi.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL