Atasoy Bilgin
Gündem

Lastik İş Yüzde 40 Zammı Meşale Yakarak Kutladı!

Lastik İş Sendikası’nın, Goodyear Fabrika temsilcileri ile yaptığı Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri 62’inci günde sonuçlandı. Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Aladdin Sarı, İzmit Goodyear Fabrikası önünde işçilere yaptığı konuşmada, “Yüzde..

Lastik İş Yüzde 40 Zammı Meşale Yakarak Kutladı!

Lastik İş Sendikası’nın, Goodyear Fabrika temsilcileri ile yaptığı Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri 62’inci günde sonuçlandı. Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Aladdin Sarı, İzmit Goodyear Fabrikası önünde işçilere yaptığı konuşmada, “Yüzde 40 artış konusunda anlaştık. Bu Lastik İş Sendikası tarihi için önemli bir sözleşme oldu” dedi

“MEŞALE VE SLOGANLARLA KARŞILANDI”

Sendika ve işveren arasında yapılan görüşmelerde idare maddeler ve sosyal yardım maddeleri üzerinde anlaşma sağlandı. Sendikanın otelinde yapılan 7’inci görüşmenin ardından işveren yetkililerinin teklifini değerlendiren Lastik İş Sendikası, son teklifi işçilere sordu. Kartepe’de bulunan İzmit Goodyear Fabrikası’nın önünde açıklamalarda bulunan Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı’yı yüzlerce işçi meşaleler ve sloganlarla karşıladı.

“İŞTE BAŞKAN İŞTE SENDİKA”

img 20220413 wa0017
img 20220413 wa0021 1649861125 1

“İşte başkan işte sendika” sloganları ile kürsüye çıkan Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, “Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Uzun soluklu bir toplu sözleşme süreci geçirdik. Görüşmeler neticesinde Goodyear fabrikasının protesto ederek siyah elbiseler ile görüşmelere geldik. Ama Goodyear bizi şaşırttı. Süreç endüstriden daha hızlı davrandı. Goodyear yetkililerine teşekkür ediyorum. Lastik İş Sendikası’nın tarihinde çok sözleşmeler imzalandı. En son pandemi sürecinde bile artı enflasyon ile toplu sözleşmeyi bitirdik.

“İLK 6 AY İÇİN YÜZDE 40 ZAM ORANINDA ANLAŞTIK”

Birinci 6 ayında 2021 yılının Temmuz ile 2022 yılının Ocak ayını değerlendirdik. Orada çıkan enflasyon yüzde 25,5’du. Biz de yüzde 50 zam talep ettik. Lastik İş Sendikası toplu sözleşmedeki maddelerden asla taviz vermedi. Taviz vermeden oturduğumuz masada hem üretim hem de destek kişileri ile ilgili yaptığımız müzakereler sonucunda talepler yükseltecek bir noktaya geldik. Birinci 6 ayda talep ettiğimiz rakam yüzde 50’ydi ve biz de bu sözleşme için yüzde 40 oranında anlaştık. Üretim ile alakalı maaşlarda ikinci 6 ay için enflasyon, üçüncü 6 ay için enflasyon artı 600 lira  ve dördüncü 6 ayda ise enflasyon oranı artı 800 lira şeklinde artış oldu.

SOSYAL YARDIMLAR

Üretim işçisi için yıllık maaş artışı ortalama yüzde 86, yıllık prim ücreti ise yüzde 60 arttı. Bayramlarda tek fiş alınıyordu şimdi ise iki fiş olarak anlaştık. Anaokulunda okuyan çocuklarımız için ise eğitim yardımının sistemine entegre edildi. Ayakkabı ve giyim fişi yardımı da 2 fiş oldu. Sosyal yardımlarda enflasyon artı 5 puan olarak anlaştık.

DESTEK İŞÇİSİ

Destekte olan arkadaşlarımızın ikramiyesini 120 gün dört ikramiye olarak aldık. Fazla mesai birinci yıl yüzde 95, ikinci yıl ise yüzde 100 oldu. Destekte çalışan arkadaşlarımızın ücretleri toplamda yüzde 116 olarak arttı. Sosyal yardımlar üretimdeki gibi oldu. Sosyal yardımlarda enflasyon artı 5 puan olarak anlaştık.

“DEĞERLİ BİR SÖZLEŞME İMZALADIK”

Zorlu bir süreçten geçiyorduk. Satın alma gücümüzü korumakla ile ilgili masada müzakere yapmadık. Satın alma gücümüzü arttırmak için masada müzakere yaptık. Lastik İş Sendikası’nın yaptığı bu toplu iş sözleşmesinin ne kadar değerli olduğunu göreceksiniz. Bu görüşmelerin bitmesini isteyenler el kaldırsın” dedi. Bunun üstüne herkes el kaldırdı. Başkan Sarı son olarak ise, “Brisa, Pirelli ve Prometeon grubuna da çağrı da bulundu. Gelin sizinle de bu görüşmeleri bitirelim” şeklinde konuştu.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL