Teknoloji

Lenovo Legion Oyun Ekosistemi CES'te görücüye çıktı: Lenovo Oyuncuları Sınırlarını Zorlamaya Çağırıyor

Lenovo’nun yeni oyun ekosistemi; Microsoft Windows 11 işletim sistemli bilgisayarlar, çevre birimleri, yazılımlar ve güç, ısı yönetimi, grafik, yapay zeka destekli avantajlar ve oyun için en üst düzey sistemleri kurma özgürlüğü sunan hizmetlerle CES® 2024’te görücüye çıktı.

Lenovo Legion Oyun Ekosistemi CES'te görücüye çıktı: Lenovo Oyuncuları Sınırlarını Zorlamaya Çağırıyor

Lenovo’nun yeni oyun ekosistemi; Microsoft Windows 11 işletim sistemli bilgisayarlar, çevre birimleri, yazılımlar ve güç, ısı yönetimi, grafik, yapay zeka destekli avantajlar ve oyun için en üst düzey sistemleri kurma özgürlüğü sunan hizmetlerle CES® 2024’te görücüye çıktı. Yeni bilgisayar portföyünde yer alan yeni 9. nesil Lenovo Legion 16 inç dizüstü oyun bilgisayarları ve tower kasaları şu ürünlerden oluşuyor: 

  • En sevdikleri oyunların yanı sıra STEM uygulamalarını yönetebilecek bir dizüstü bilgisayara ihtiyaç duyan oyuncular için Lenovo Legion 7i (16″, 9), Lenovo Legion 5i (16″, 9) ve Lenovo Legion Slim 5 (16″, 9).          
  • Oyun ve içerik oluşturma çalışmalarında en iyiden daha azıyla yetinmeyenler için Lenovo Legion 9i (16″, 9)
  • FPS, stil ve ekran konusunda en iyisine ihtiyaç duyan oyuncular için Lenovo Legion Pro 7i (16″, 9) ve Lenovo Legion Pro 5i (16″, 9).
  • Üst düzey bir tower oyun bilgisayarının ekstra işlem gücüne ihtiyaç duyanlar için Legion Tower 7i ve Legion Tower 5i.

Oyuncular için bu yıl piyasaya çıkacak diğer bilgisayarlar ise Lenovo LOQ 15IRX9, Lenovo LOQ 15IAX9I, Lenovo LOQ 15IAX9 ve Lenovo LOQ 15AHP9 dizüstü bilgisayarlar ile Lenovo LOQ Tower 17IRR9. Geliştirilen ürün ekosistemini tamamlayan bileşenler ise Lenovo Legion M410 Kablosuz RGB Oyun Faresi ve Legion K510 Pro Mini Klavye gibi yeni aksesuarlar ve yeni Lenovo AvatarMaster bilgisayar yazılım uygulaması olacak. 

Oyunculara yönelik bu yeni ürün grubunun temelinde, Lenovo’nun tescilli donanım AI çipleri olan LA AI çipleri ile hem Lenovo Legion, hem de Lenovo LOQ oyun dizüstü bilgisayarlarına sağladığı avantajlar yer alıyor. İlk kez bir önceki CES etkinliğinde piyasaya çıkan bu yılın LA AI çipleri her zamankinden daha güçlü özellikleriyle Lenovo Legion ve Lenovo LOQ dizüstü bilgisayarların daha da yüksek FPS, daha yüksek güç verimliliği ve daha fazlasına ulaşmasını sağlıyor. 

Lenovo Gaming: İmkansız Hedefinize Ulaşın 

Bu yeni ürün grubu, tüm oyuncuları sınırlarını zorlamaya çağırıyor.  Yeni Lenovo Legion ekosistemi, oyunculara mükemmellik için ihtiyaç duydukları çözümleri sunuyor. “İmkansız Hedefinize Ulaşın” sözü her oyuncu için farklı bir anlam ifade edebilir. İster profesyonel e-spor alanında liderler sıralamasında üst sıralarda yer almak, ister dünya genelinde takım arkadaşlarıyla oyun sonu baskınlarına başarılı bir şekilde öncülük etmek ve bunlar arasında kalan her şey için, Lenovo Legion oyunculara hem dijital savaş alanında, hem de iş veya eğitim ortamında başarılı olmak için ihtiyaç duydukları en yeni teknolojiyi sağlayan araçlara sahip. 

Lenovo Başkan Yardımcısı ve Tüketici İş Segmenti Akıllı Cihazlar Grubu genel müdürü Jun Ouyang, konu hakkında şunları söylüyor: “Dünya yapay zeka destekli teknolojiye geçerken Lenovo, bu atılımın zirvesinde olmaktan gurur duyuyor. Lenovo Legion’ın en yeni donanım tabanlı yapay zeka çipi destekli dizüstü bilgisayar serisinin sağladığı, tamamen kullanıcı tarafından özelleştirilebilir yapay zeka destekli performans artışları, oyuncuları imkansız gibi görünen yeni zirvelere ulaşma konusunda güçlendiriyor. Lenovo Legion’ın Intel’deki arkadaşlarımızla işbirliği içinde geliştirilen yeni Coldfront: Hyper ısı yönetimi teknolojisi, yapay zeka konusundaki gelişmelerin yanı sıra, termal tasarımı yeniden tanımlayan, ısı transferi verimliliğini artırırken gürültü ve cilt sıcaklıklarını azaltan ve taşınabilir bilgisayar oyun gücünün geleceğinde çığır açan bir atılım.”

Benzersiz Kavramını Baştan Yaratan Bir Dizüstü Oyun Bilgisayarı: Lenovo Legion 9i (16″, 9)

Yeni Lenovo Legion 9i (16″, 9), geliştirilmiş Lenovo LA3-P AI çipiyle gücü CPU ve GPU’ya dinamik olarak ayarlayarak kullanıcının yapmakta olduğu işleme göre performansı artıran Senaryo Algılama özelliğine sahip. Bu özelliğe, oyun sırasında donanım bileşenleri ve FPS çıkışı arasındaki güç kullanımını takip eden Akıllı FPS eşlik ediyor. Ekrandaki FPS verilerini tarayan bu Akıllı FPS, daha sonra bu verileri alıyor ve oyunlarda FPS’i artıran CPU ve GPU gücünü optimize eden bir algoritmayla uyguluyor. 

Tek Cihazla Tüm İşlemler – Lenovo Legion Serisi, Lenovo Legion Slim 5 ve Lenovo Legion Tower 5i

Günümüzde çeşitli ihtiyaçlarla yoğun bir yaşam süren oyuncular, STEM dersleri için işlemci yoğunluklu uygulamalar veya en zorlu AAA oyunların uygulamaları olmak üzere, her şeyin üstesinden gelebilen bir cihaza ihtiyaç duyuyor. Lenovo Legion 7i (16″, 9), Lenovo Legion 5i (16″, 9) ve Lenovo Legion Slim 5 (16″, 9) modellerinden oluşan Lenovo Legion serisi, güçlü bir dizüstü bilgisayara ihtiyaç duyan oyunculara her kullanım amacına uygun bir çözümü taşınabilir bir cihazda sunuyor. Lenovo Legion serisi dizüstü bilgisayarlarda Lenovo’nun LA AI çiplerinin her ikisi de mevcut. 

Bu yıl piyasaya çıkan “Coldfront: Hyper” ısı yönetimi çözümü de Lenovo Legion 7i ve Lenovo Legion 5i’de kullanıcıya sunuluyor. Bu tamamen yeni ısı yönetim çözümünde, dizüstü havanın dizüstü bilgisayarı soğutmak için kasa içinde izlediği yol tümüyle yeniden tasarlandı. Bu çözümde, çiplerden gelen sıcak hava, dizüstü bilgisayarın ortasındaki kanal benzeri hiperbarik bir hazneden dışarı atılıyor. 

Lenovo Legion Active Oyuncu Sırt Çantası ile Lenovo Legion serisi ve Lenovo Legion Slim 5 dizüstü bilgisayarları istediğiniz yere götürebilirsiniz. Evde veya yurtta oyun oynarken de, Lenovo Legion Y27h-30 Oyun Monitörünün yanı sıra, yeni Legion M410 Kablosuz RGB Oyun Faresi ve Lenovo Legion K510 Pro Mini Klavye ile birlikte kullanarak en sevdiğiniz oyunlar veya en sevmediğiniz ödevler üzerindeki kontrolünüzü artırabilirsiniz. 

Oyun alanında en üst düzey performanstan azıyla yetinmeyen rekabetçi oyuncular için Lenovo Legion Pro serisi, bu oyun portföyünün en yüksek performanslı ve son teknolojiye sahip ısı yönetim bileşenlerini sunarak zafere katkı sağlıyor. Bu yıl piyasaya çıkan tüm Lenovo Legion Pro 7i (16″, 9) dizüstü bilgisayarlar, konfigürasyonuna bakılmaksızın Coldfront: Vapor chamber ısı yönetim özellikleriyle geliyor. Lenovo Legion Pro serisi ayrıca dizüstü bilgisayarların TrueStrike klavyeleri, Lenovo Legion Pro 7i için dört adet değiştirilebilir tuş başlığı ve Lenovo Legion Pro 5i için her tuşta Legion Spectrum RGB aydınlatma veya isteğe bağlı 4 bölgeli Spectrum RGB ile birlikte geliyor. 

AvatarMaster uygulaması ile “Kendiniz” olun

Yayın ve işbirliği deneyimini yeni bir seviyeye taşıyan Legion 7i (16″, 9) ve Legion 5i (16″, 9) gibi seçili Lenovo Legion sistemlerinde3 artık AvatarMaster sunuluyor. Yapay zeka destekli yeni bir uygulama olan AvatarMaster, kullanıcıların profillerini 3D dijital avatarlara dönüştürürken, görünüş ve yüz özelliklerinden giyim ve aksesuarlara kadar eksiksiz özelleştirme olanakları sunuyor. Avatarlarını oluşturup kişiselleştiren kullanıcılar; video konferanslarda, oyun seanslarında ve çeşitli platformlarda kendilerinin dijital bir versiyonunu canlandırıp ve yayınlayabiliyor. 

Oyun Dünyasına Açılan Kapı: Lenovo LOQ

Dünyanın en iyi oyuncularının zirveye giden yolculuklarına başladıkları bir ilk an mutlaka vardır. Lenovo LOQ dizüstü oyun bilgisayarları ve tower sistemlerle bu ilk adımı atmak artık daha kolay. Bu yıl piyasaya çıkan Lenovo LOQ serisinde, Intel ve AMD Ryzen CPU’ların yanı sıra NVIDIA 20, 30 ve 40 Serisi Dizüstü GPU’lar ve hatta Intel Arc™ A530M ekran kartına sahip tamamen Intel tabanlı bir seçenek gibi çok sayıda CPU ve GPU seçeneği yer alıyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL