Gündem

Lüleburgaz'daki Mercan Pasajı için yıkım kararı

Lüleburgaz’da afet riskini en aza indirmek için çalışmalar sürerken, kentin en işlek bölgesi olan İstanbul Caddesi’ndeki Mercan Pasajı için yasal sürecin tamamlanmasının ardından yıkım kararı çıktı.

Lüleburgaz'daki Mercan Pasajı için yıkım kararı

Lüleburgaz’da afet riskini en aza indirmek için çalışmalar sürerken, kentin en işlek bölgesi olan İstanbul Caddesi’ndeki Mercan Pasajı için yasal sürecin tamamlanmasının ardından yıkım kararı çıktı. Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli; “Hiçbir vatandaşımızın burnunun kanamaması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Lüleburgaz Belediyesi, Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında depreme dayanıksız binaları yıkarak afete hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Lüleburgaz’da 1978 yılında yapılan 45 yıllık Mercan Pasajı için yıkım süreci başladı.

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamında riskli yapı tespiti kesinleşen ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce takibi yapılan söz konusu binanın yıkımı için yasal süreç tamamlanarak yıkım için ilgililere gerekli bildirimler yapıldı.

Sürecin tamamlanmasının ardından Mercan Pasajı’nın yıkım işlemlerine başlanacak.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli; “Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında depreme dayanıksız olduğu tespit edilen binaları yıkmaya devam ediyoruz. Yeni acılar yaşamamak için akıl ve bilimin ışığında yürümeye devam edeceğiz. Hiçbir vatandaşımızın burnunun kanamaması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hiçbir vatandaşımızın burnunun kanamaması için elimizden geleni yapacağız. ‘Hazırlıklı olmak hayat kurtarır’ anlayışıyla Lüleburgaz’da tek bir riskli yapı kalmayana kadar çalışacağız” dedi.

 

162 RİSKLİ BİNADAN 159’U YIKILDI

Lüleburgaz Belediyesi, Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında 2015 yılından bu yana başvurusu ve tespiti yapılan 162 adet depreme dayanıksız binadan 159’unun yıkımını yaparken; eski imar alanlarında 5, yeni imar alanlarında da 4 kattan yüksek yapıya izin vermiyor. 

Belediye, depreme dayanıksız olduğu tespit edilen belediye hizmet binasını da boşaltarak dönüşüme kendi evinden başlamış oldu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL