Gündem

Lüleburgaz'ın ateş savaşçıları 7/24 göreve hazır!

Lüleburgaz Belediyesi’nin en hayati birimleri arasında yer alan İtfaiye Müdürlüğü, yılda ortalama 2 bin olaya müdahale ederek canların kurtarılmasında etkin rol oynuyor.

Lüleburgaz'ın ateş savaşçıları 7/24 göreve hazır!

Lüleburgaz Belediyesi’nin en hayati birimleri arasında yer alan İtfaiye Müdürlüğü, yılda ortalama 2 bin olaya müdahale ederek canların kurtarılmasında etkin rol oynuyor. Hayatların kurtarılmasında gözlerini kırpmadan alevlerin arasına giren ateş savaşçıları, İtfaiye Haftası kapsamında mesleklerini ve yaşadıklarını anlattı. 

Lüleburgaz Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yılda ortalama 2 bin olaya müdahale ederek hayatların kurtarılmasında önemli rol üstleniyor. Sadece ortalama 300 anız yangınına müdahale eden ekipler 150 adet ev ve iş yeri yangınının yanı sıra trafik kazalarına müdahale ederek canların kurtarılmasını sağlıyor. Lüleburgaz’ın ateş savaşçıları 7 gün 24 saat hayatların kurtarılması için gözlerini kırpmadan alevlerin arasına girerek yaşamlara dokunmaya devam ediyor. 

 

“İhbar adresinin doğruluğu çok önemli”

Lüleburgaz Belediyesi İtfaiye Müdürü Ceyhun Akgöl yılda ortalama 2 bin olaya müdahale ettiklerini bunların 150’sini ev ve iş yeri yangını oluşturduğunu belirterek ihbar edilen adresin doğru söylenmesinin müdahale süresi açısından önemli olduğunu söyledi. Akgöl, “Bizim öncelikle söyleyeceğimiz ihbar edilen adreslerin doğru olarak verilmesidir. Daha çok adreslerde sorun yaşıyoruz. O panik haliyle yanlış adres verilebiliyor. Adreslerin doğru olarak verilmesini istiyoruz” dedi.

 

Anız yangınları en büyük engel!

Akgöl yangınlara müdahalede itfaiyeye en büyük engelin sorumsuz kişilerce yakılan anız yangınları olduğunu söyledi. Akgöl yılda ortalama 300 adet anız yangınına müdahale ettiklerinin altını çizerek, “Özellikle çiftçilerimizin anız yakmaması gerekiyor. Anız yangınlarına çok sık müdahale ediyoruz. Anız yangınlarına müdahale ederken diğer hizmetlerde aksama yaşanabiliyor.  Yılda ortalama 300 anız yangınına müdahale ediyoruz. Bu kadar anız yangını hem toprağı verimsizleştiriyor hem de ekiplerimizi anız yangınlarına kaydırmamıza neden oluyor” ifadelerini kullandı. 

 

Babasından aldığı bayrağı taşıyor!

Haftanın 7 günü 24 saat göreve hazır olan ateş savaşçıları ise duygularını Lüleburgaz Belediyesi muhabiriyle paylaştı. İtfaiyeden emekli olan babasından aldığı bayrağı taşımaya devam eden Anıl Özdemir “İtfaiye sevdiğim bir meslekti. Babam da itfaiyeden emekliydi. O yüzden de merak ediyordum. Kutsal bir meslek. Polislik gibi, sağlık personeli gibi. Can kurtarıyoruz sonuçta. O yüzden sevdiğim bir meslek. Can kurtarmak güzel bir duygu. Sadece insan olarak değil. Onları kurtarmak, onlara yardımcı olmak güzel bir duygu” dedi.

 

Lüleburgaz’ın tek kadın alev savaşçısı

İtfaiye mesleğinin erkek mesleği olmadığını ispatlayan Elif Yazıcı da yaşadıklarını anlattı. Yazıcı, “İtfaiyeciliğe her zaman ilgim vardı. Eğitimimi de o yönde ilerlettim. Sonradan bu meslekte ilerledim. Ailem hiçbir zaman karşı çıkmamıştı. Lise zamanlarda tercih etmemiştim itfaiyeciliği ailem nedeniyle. Ondan sonra ise hiçbir zaman karışmadılar. Aslında çoğu anıyı unutamıyorum. Bütün olaylarda yeni şeyler öğreniyoruz. Hayat kurtarmak çok güzel bir duygu” diye konuştu. Anıl Örs de itfaiyeciliğin adrenali yüksek bir meslek olduğunu vurgulayarak, “Sürekli tetikteyiz. Sürekli beklemedeyiz. Can kurtarma hissi olmasa biz bu işi yapamayız. Can kurtarmak, hayat kurtarmak çok güzel bir his” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL