Atasoy Bilgin
Kültür Sanat

LYSA’da yıldızlar geçidi

Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi’nde düzenlenen “LüleburCaz Konserleri’nin” ilki yıldızlar geçidine sahne oldu.

LYSA’da yıldızlar geçidi

Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi’nde düzenlenen “LüleburCaz Konserleri’nin” ilki yıldızlar geçidine sahne oldu. Dünyaca ünlü müzisyen Ferit Odman’ın da aralarında yer aldığı birbirinden değerli sanatçılar LYSA Cahit Irgat Salonu’nda unutulmaz bir gece yaşattı.

 

Lüleburgaz Belediyesi’nin “LüleburCaz Konserleri” muhteşem bir müzik ziyafetiyle başladı. Dün akşam LYSA’da 650 kişilik Cahit Irgat Salonu’nda düzenlenen konser sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Salon, konser başlamadan hınca hınç dolarken Trakya’nın en donanımlı sanat yapısı LYSA tarihi gecelerinden birini yaşadı.

 

LYSA ekolü vurgusu!

Sanatseverlerin büyük bir hayranlıkla takip ettiği konserde söz alan Odman LYSA ekolü vurgusu yaptı. LYSA’nın hem marka ismi olarak uygun olduğunu hem de buradaki akademi modelinin ilerleyen yıllarda bir ekol oluşturacağını söyleyen Odman, Lüleburgaz’da sanata gösterilen büyük ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Sahneye geri çağırdılar!

Piyanoda Evrim Demirel, kontrbasta Kağan Yıldız, trompette Barış Doğukan Yazıcı, trombonda Bulut Gülen ve davulda Ferit Odman’ın yer aldığı muhteşem konserin sonunda ise sanatseverler müzisyenleri bırakmadı. Sanatseverlerin “Bir daha” isteğini kıramayan müzisyenler, son bir parçayla geceye veda etti.

 

Konserler devam edecek

Sadece Trakya’nın değil, Balkanlar’ın en önemli sanatsal ve kültürel aktivitelerinin yapıldığı yapılardan biri olan LYSA, birbirinden güzel etkinliğe ev sahipliği yapmaya devam edecek. Sanatseverler her hafta sonu Lüleburgaz Belediyesi tarafından yayınlanacak haftalık programdan LYSA’daki etkinlikleri takip edebilecek. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL