Atasoy Bilgin
Magazin

Makedonya'nın rüzgar enerjisi YEO ve Kaltun'a emanet

Türkiye’nin önde gelen teknoloji ve mühendislik şirketlerinden YEO Teknoloji ve Kaltun Enerji DOO Skopje, Kuzey Makedonya’da kurulacak 44 MW gücündeki Rüzgar Enerji Santrali için anlaştı.

Makedonya'nın rüzgar enerjisi YEO ve Kaltun'a emanet

Türkiye’nin önde gelen teknoloji ve mühendislik şirketlerinden YEO Teknoloji ve Kaltun Enerji DOO Skopje, Kuzey Makedonya’da kurulacak 44 MW gücündeki Rüzgar Enerji Santrali için anlaştı. YEO Teknoloji, projenin dizayn, mühendislik, tedarik, montaj, test ve devreye alma görevini üstlendi

Türkiye’nin önde gelen teknoloji ve mühendislik şirketlerinden YEO Teknoloji, Kuzey Makedonya’da kurulacak rüzgar enerji santrali (RES) için Kaltun Enerji DOO Skopje ile ortak çalışma yürüteceğini açıkladı. YEO ile Kaltun Enerji arasında Kuzey Makedonya’da kurulacak 44MW Rüzgar Enerji Santrali’nin elektrifikasyon ve otomasyon işlerinin yapımı anlaşması imzalandı. 

Yapılan anlaşmayla birlikte YEO Teknoloji, santralin elektrifikasyon ve otomasyon yani dizayn, mühendislik, tedarik, montaj, test ve devreye alma çalışmalarını üstlenecek. Yaklaşık 130 milyon TL’lik (6,45 Milyon Euro) bedelle gerçekleşecek proje ile YEO Teknoloji, uluslararası projelerine bir yenisini daha ekleyecek. 

3 kıtada 30’un üzerinde ülkede 225’ten fazla projeyle Avrupa, Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika’da dünyanın her noktasına enerji ve endüstriyel çözümler ulaştıran YEO Teknoloji, 18 yılı aşkın süredir 450’nin üzerinde çalışanıyla sektörün en yenilikçi kurumlarından biri olarak yoluna devam ediyor. Elektrik üretimi, iletim ve dağıtımdan enerjinin akıllı ve verimli kullanım ve uygulanmasına kadar enerjinin her alanına dokunan faaliyetler yürüterek ülke ekonomisine de değer katıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL