Gündem

Menderes Billboardları Can Dostların Sesi Oldu

Son günlerde kamuoyunda konuşulan ve Sokak Hayvanları Koruma Yasası’nda yapılacak değişiklikle sahiplenilmeyen hayvanların uyutularak hayatlarına son verileceği iddialarına Menderes Belediyesi’nden tepki gecikmedi.

Menderes Billboardları Can Dostların Sesi Oldu

Son günlerde kamuoyunda konuşulan ve Sokak Hayvanları Koruma Yasası’nda yapılacak değişiklikle sahiplenilmeyen hayvanların uyutularak hayatlarına son verileceği iddialarına Menderes Belediyesi’nden tepki gecikmedi. Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in talimatıyla ilçedeki tüm billboardlar iddialara karşı tepki ifadesiyle donatıldı.

Dikkat çeken çalışma

Yapılan çalışmada ‘’ ‘Allah’ın verdiği canı Allah’tan başka hiç kimse alamaz!’. Hayvan Koruma Kanunu’nda yapılmak istenen yeni düzenlemeyle sokak hayvanlarının yaşamına son verilmesi planlanıyor. Bu plana ortak olma!’’ yazarken, Menderesli vatandaşlar da belediyenin hamlesine destek verdi.

Susmayacağız

Can dostların sesi olduklarını kaydeden Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, ‘’ Son günlerde Sokak Hayvanları Koruma Yasasıyla ilgili kamuoyunda konuşulan ve ne yazık ki konuşulmasının bile bizlere acı verdiği iddialarla ilgili sessiz kalamadık. Yapılacak yeni düzenlemeyle yerel yönetimlerin sahiplenilmeyen can dostları uyutacağına yönelik iddialar ortaya atıldı. Bu iddialara karşı biz de kamuoyunda algı oluşturmak ve konuya karşı herkesin hassasiyet göstermesi için billboardlarımıza özel bir çalışma yaptık. Menderes Belediyesi olarak bu konuda susmayacağız.’’ dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL