Gündem

Mersin Yenişehir Belediyesi sokak hayvanları için 15 bin metrekarelik bakımevi oluşturdu

Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü’nde bulunan bakımevi ile Yenişehir Belediyesi sokak hayvanlarının tedavisini ve rehabilitesini gerçekleştiriyor, yardıma muhtaç sokak hayvanlarına kucak açıyor.

Mersin Yenişehir Belediyesi sokak hayvanları için 15 bin metrekarelik bakımevi oluşturdu

Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü’nde bulunan bakımevi ile Yenişehir Belediyesi sokak hayvanlarının tedavisini ve rehabilitesini gerçekleştiriyor, yardıma muhtaç sokak hayvanlarına kucak açıyor. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Aynı yaşam alanını paylaştığımız canlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Onlar bize emanet, biz yaşatmaktan ve korumaktan yanayız.” dedi.

Yenişehir Belediyesi sokak hayvanlarının sağlık ihtiyaçlarını karşılamak, onları rehabilite etmek ve daha iyi yaşam koşulları sağlamak amacıyla Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi kurdu. Bakımevinde veteriner hizmetleri, tedavi ve bakım üniteleri, kısırlaştırma operasyonları, aşı uygulamaları ve acil durum müdahaleleri için donanımlı alanlar bulunuyor. Ayrıca, hayvanların daha huzurlu bir ortamda yaşamalarına olanak tanıyacak geniş oyun ve gezinti alanları da yer alıyor.

Tam donanımlı merkezde sokak hayvanlarına destek verilecek

Yenişehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, hasta bakım bölümü, anneli yavru bölümü, yasaklı ırk bölümü, karantina, yaşlı veya ampute hayvan bölümü, kedi  ve köpek müşahede bölümü, uyuz bölümü, post operatif bölümü, mama hazırlama bölümü, muayene odası ve ameliyathaneden oluşuyor.  Merkezde kan sayım, ultrason ve sterilizatör cihazları ile yeni doğan küvezi de bulunuyor.

Gönüllü hayvanseverlerle iş birliği yapılacak

150 köpek 50 kedi kapasitesindeki merkezde, Yenişehir Belediyesi sokak hayvanlarının yaşam kalitesini yükseltmenin yanı sıra, gönüllü hayvanseverlerin katkılarıyla sahiplendirme faaliyetlerine de destek sunuyor, böylece daha fazla sokak hayvanının sıcak bir yuvaya kavuşması sağlanıyor.

Başkan Abdullah Özyiğit, “ Biz yaşatmaktan, korumaktan yanayız.”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Sokaktaki canlarımızın sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürdürebilmeleri için üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Yenişehir Belediyesi olarak bu sorumlulukla çalışıyoruz. Maalesef bugünlerde oldukça üzücü bir tartışma söz konusu. Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılması planlanan bir değişiklikle sokak hayvanlarının ‘uyutulmasını’ reddediyoruz. Biz yaşatmaktan, korumaktan yanayız.” diye konuştu.

Veteriner Hekimi Çevirgenoğlu, “Bakıma muhtaç kedi veya köpekler merkezimizde kalmaya devam ediyor”

Yenişehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Veteriner Hekimi Celal Çevirgenoğlu, “Vatandaşlarımızın 444 33 54 numaralı Yenişehir Halk Masamızı arayarak  oluşturdukları talep üzerine verilen adrese gidiyoruz. Sağlıklı ya da hasta, ampute veya yardıma muhtaç hayvanları alıp merkezimize getiriyoruz. Kısırlaştırma işlemi yapılmamış hayvanları öncelikle kısırlaştırıyoruz. Bu esnada kuduz aşısı, iç ve dış parazit uygulamalarını yapıyoruz. Daha sonra burada misafir ediyoruz, tedavi süreci bittikten sonra ve sahiplenme olmadığı takdirde aldığımız noktaya geri bırakıyoruz. Bakıma muhtaç kedi veya köpekler merkezimizde kalmaya devam ediyor. Yani sokakta yaşam mücadelesi veremeyecek durumdaki kedi ve köpekler burada kalıyor.” dedi.

“Yerel Hayvan Koruma Gönüllülerimizle birlikte çalışıyoruz.”

Çevirgenoğlu açıklamasının devamında şunları söyledi: “Yerel Hayvan Koruma Gönüllülerimizle birlikte çalışıyoruz. Onların çok emeği var, görmezden gelemeyiz. Onların mama desteği, bakıma muhtaç hayvanların tespiti için bizimle iletişim halinde olmaları çok kıymetli. Yani burada birlikte emek veriyoruz. Onlar olmadan biz eksik kalırız. İyi ki varlar ve yanımızdalar. Başkanımız Abdullah Özyiğit de bir hayvansever olarak daima yanımızda. Kendisine de teşekkür ediyorum.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL