Teknoloji

Microsoft Türkiye'nin Ankara'da düzenlediği “Kamuda Siber Güvenlik" etkinliğinde kamu, özel sektör ve teknoloji liderleri bir araya geldi

Microsoft Türkiye’nin 5 Mart Salı günü Ankara Marriott Hotel’de düzenlediği “Kamuda Siber Güvenlik” konulu etkinlik Microsoft yöneticilerini, kamu & özel sektör paydaşlarını ve teknoloji liderlerini bir araya getirdi.

Microsoft Türkiye'nin Ankara'da düzenlediği “Kamuda Siber Güvenlik" etkinliğinde kamu, özel sektör ve teknoloji liderleri bir araya geldi

Microsoft Türkiye’nin 5 Mart Salı günü Ankara Marriott Hotel’de düzenlediği “Kamuda Siber Güvenlik” konulu etkinlik Microsoft yöneticilerini, kamu & özel sektör paydaşlarını ve teknoloji liderlerini bir araya getirdi. Etkinlikte söz alan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin, en büyük hedeflerinin Türkiye’yi teknolojiyle kalkınan ülkeler arasında zirveye taşımak olduğunu belirterek, Microsoft’un bulut ve yapay zeka gibi ileri teknolojilerin Ar-Ge’sine yılda 27 milyar dolar yatırım yaptığına dikkat çekti. 

Microsoft Türkiye5 Mart Salı günü Ankara Marriott Hotel’de “Kamuda Siber Güvenlik” konulu bir etkinlik gerçekleştirdi. Microsoft yöneticilerini, kamu & özel sektör paydaşlarını ve teknoloji liderlerini bir araya getiren etkinlik, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin’in açılış konuşmasıyla başladı. Organizasyon kapsamında siber güvenlik & siber dayanıklılık; güvenlik operasyonlarının dönüşümü; bulut & yapay zeka & veri alanında yönetim ve regülasyonlar; sorumlu & yaratıcı yapay zeka; yeni nesil kodlama platformları gibi teknoloji dünyasının en fazla merak edilen gündem maddeleri, alanlarında uzman isimler tarafından canlı demolar eşliğinde değerlendirildi.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin: “En büyük hedefimiz Türkiye’yi teknolojiyle kalkınan ülkeler arasında zirveye taşımak”

Levent Özbilgin, açılış konuşmasında Microsoft’un Türkiye’deki 30. yılını kutladığı için bu senenin kendileri için daha özel olduğunu belirterek Microsoft Türkiye’nin 30 yıllık tarihinde iz bırakan faaliyetleri değerlendirdi. Özbilgin, “Geçtiğimiz 30 yıl içinde Türkiye’de yarattığımız katma değerin önemli bir kısmını eğitim alanına yönelik çalışmalarımız oluşturuyor. Eğitim kurumlarına ücretsiz lisans sağlama; öğretmen ve öğrencilere ücretsiz eğitim programları sunma gibi faaliyetlerimizle gurur duyuyoruz. Microsoft Türkiye olarak aynı zamanda bölgede 400’e yakın çalışanımızla bölgesel bir operasyon merkezi görevi de üstlendik ve Türkiye’ye 500 milyon dolardan fazla sermaye getirdik. Son yıllarda yaptığımız Microsoft Türkiye Teknoloji Merkezi, Microsoft Türkiye Perakende Deneyim Merkezi, MEXT içinde açtığımız Microsoft Üretim Merkezi ve Microsoft Türkiye Ar-Ge Merkezi gibi yatırımlarla hem kamu hem özel sektördeki paydaşlarımıza çözüm üreten platformlar yaratmış olmak da bizim için ayrı bir gurur” dedi.

Özbilgin: “Microsoft, ileri teknolojilerin gelişimi için yılda 27 milyar dolarlık Ar-Ge yatırımı yapıyor”

Türkiye’yi teknolojiyle kalkınan ülkeler arasında zirveye taşımayı hedeflediklerine vurgu yapan Levent Özbilgin, bu doğrultuda özellikle hibrit ve hiper ölçekli bulut kullanımını mümkün kılmak için altyapı ve ekosistem oluşturmaya yatırım yaptıklarına dikkat çekerek “Dünyada çalışan en büyük ölçekli bulut Microsoft Azure. İleri model yapay zeka uygulamalarının bugün Azure üzerinde gerçek zamanlı hesapladığı parametre sayısı trilyonlarla ölçülüyor. Bunun altında sihir yok, Microsoft’un ileri teknolojilerin gelişimine yılda 27 milyar dolar Ar-Ge yatırımı yaptığı gerçeği var. Öte yandan 2023 yılında Türkiye’de kamu ve özel sektörü arasında teknolojiye harcanan bütçe ise maalesef sadece 4.1 milyar dolar. Biz teknoloji ekosistemi olarak bu rakamı yükseltmek için elimizden geleni yapıyoruz ancak Ar-Ge olmadan teknoloji olmuyor. Yapay zekanın özellikle gelişmekte olan uluslar için büyük bir sıfırlayıcı olduğunu unutmamalı ve bu avantajı zaman kaybetmeden kullanmalıyız. Biz Microsoft Türkiye olarak yapay zeka ve bulut gibi ileri teknnolojilerin Türkiye’nin ulusal rekabet gücüne güç katabilmesi için çalışmayı misyon edindik. Bunun için de yapay zeka ve bulut bulgularına net şekilde milli veri egemenliğimizi ön planda tutacak dengeli bir regülatif yaklaşım geliştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi. 

“Siber Güvenlikte Dijital Ticaret Koridorları” başlıklı oturumda Microsoft Kamu Sektörü endüstri Danışmanı Emre Güngör ile Dtech Cloud CEO’su ve Demirören Medya CTO’su Yavuz Emir Beyribey farklı ülkelerde ve farklı pazarlarda kamuya yönelik güvenlik çözümlerinden ve kamunun konuya yaklaşımından bahsettiler. “Yapay Zeka Çağında Siber Dayanıklılık ve Güvenlik” başlıklı oturumda ise siber güvenlik uygulamaları ve Microsoft’un en yeni yapay zeka asistanı Copilot’un kullanım senaryoları Microsoft yöneticileri tarafından demolar eşliğinde anlatıldı.

“Kamuda Siber Güvenlik” etkinliği, eşzamanlı olarak gerçekleştirilen “Güvenlik” / “Yaratıcı Yapay Zeka” ve “Yazılım Geliştirmenin Geleceği” başlıklı 3 farklı panelle sona erdi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL