Gündem

MÜSİAD İzmir Abdullah Çiftçi'yi Konuk etti

MÜSİAD İzmir’in  “Türkiye Yüzyılı’nda Jeopolitik Gelişmeler” konulu Dost Meclisi Toplantısı, MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur’un Moderatörlüğünde Yazar, Stratejist ve Televizyon Yorumcusu Abdullah Çiftçi’nin katılımı ile gerçekleşti.

MÜSİAD İzmir Abdullah Çiftçi'yi Konuk etti

MÜSİAD İzmir’in  “Türkiye Yüzyılı’nda Jeopolitik Gelişmeler” konulu Dost Meclisi Toplantısı, MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur’un Moderatörlüğünde Yazar, Stratejist ve Televizyon Yorumcusu Abdullah Çiftçi’nin katılımı ile gerçekleşti.

Bilal Saygılı Camii Külliyesi/Ertuğrul Gazi Konferans Salonunda gerçekleşen “Türkiye Yüzyılı’nda Jeopolitik Gelişmeler” konulu söyleşiye İl Protokolümüz, Sivil Toplum Kuruluşlarının Yöneticileri ve MÜSİAD üyesi iş insanları yoğun katılım gösterdi.

“DEĞERLERİNDEN ALDIĞI GÜÇ VE İLERİ TEKNOLOJİSİYLE GELECEĞE YÖN VEREN TÜRKİYE”

Toplantıda açılış konuşması yapan MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur, “MÜSİAD Ailesi olarak, toplumsal değerlerini ve ileri teknolojiyi önceleyerek, daha çok üreten ve refah seviyesi yüksek bir Türkiye hedefiyle Türkiye Yüzyılı’na doğru adımlarımızı sıklaştırıyoruz. Akademiyle, bilim ve teknolojiyle, ilgili tüm kurumlarla ve sivil toplum kuruluşlarımızla işbirliği halinde, iş hayatımıza rehberlik edecek, yön verecek stratejilerin geliştirilmesi ve yol haritalarının hazırlanması için birlikte çalışıyoruz” dedi.

Konuşmasının devamında Temur, “Türkiye son 20 yılda ulaştırmadan enerjiye, ekonomiden sosyal hayata, eğitimden sağlığa, dış politikadan savunma sanayine kadar birçok alanda çok büyük başarılara imza atmıştır. Mega projelerle girdiğimiz Türkiye Yüzyılı’nda, artık kendi savaş gemisini, savaş uçağını, tankını, elektrikli otomobilini ve her alanda ülkemiz için yüksek katma değere sahip teknolojileri yerli ve milli imkanlarla üreten bir Türkiye var. Yürekten inanıyoruz ki gelecek yüzyıl Türkiye Yüzyılı olacaktır. Bizlere düşen de bu bilinçle ve büyük bir gayretle Türkiye Yüzyılı’na en büyük katkıyı sunmak olacaktır” dedi.

“CUMHURİYETİN 100. YILINDA DÜNYA SAHNESİNDE ARTIK ÖNCÜ BİR TÜRKİYE VAR”

Programda konuşan Abdullah Çiftçi ise, “Türkiye’nin güçlenmesi batılı güçlerin çıkarlarına aykırıdır. 2023 yılında artık bazı dengeler değişti. Mesela Afrika ülkeleri kurulu düzene başkaldırmaya başladı. Neden bir Afrika ülkesinin BM Güvenlik Konseyi’nde olmamasıyla ilgili tepkiler oluştu. Sayın Cumhurbaşkanımızın uzun zamandır söylediği ’Dünya beşten büyüktür’ sözünü egemen devletler dışındaki tüm ülkeler seslendirmeye başladı. Türkiye’nin bugünkü şartlarına bakacak olursak, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Türkiye’nin ayağa kalkmasından korkan bir dünya görüyoruz. Çünkü Türkiye güçlendiğinde, Osmanlı’nın, Selçuklu’nun hatırına bile yanında olacak milletler var. Çünkü Türkler hiçbir zaman istilacı ve işgalci olmamıştır. Dünyada metrekare başına en çok ajan Türkiye’dedir. Çünkü hedef Türkiye’dir. 15 Temmuz sonrasının Türkiye’si başka bir Türkiye’dir. Dünyanın yeniden şekillendiği bu dönemde bizler Türkiye Yüzyılı’na yürüyoruz.” dedi.

Programın sonunda MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur tarafından, Yazar, Stratejist ve Televizyon Yorumcusu Abdullah Çiftçi’ye teşekkür edilerek, hediye takdiminde bulunuldu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL