Gündem

Narlıdere, Afetzedeler İçin Seferber Oldu

Narlıdere Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 7.

Narlıdere, Afetzedeler İçin Seferber Oldu

Narlıdere Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından yürüttüğü çalışmalarla, afetten etkilenen vatandaşlarımız için seferber oldu. Başkan Engin, “Depremin üstünden 1 hafta geçmesine rağmen vatandaşlarımızın kurtarıldığına dair görüntüler yüreklerimize bir nebze olsun su serpiyor. Halkımız depremin ilk gününden bu yana büyük bir dayanışma örneği sergiliyor. Ancak bu dayanışmayı uzun süre devam ettirmemiz gerekiyor” diye konuştu

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından, afetten etkilenen 10 ilde yürütülen insanüstü çaba aralıksız devam ediyor. Narlıdere Belediyesi de bütün olanaklarını depremden etkilenen bölge için seferber ederek çalışmalarını sürdürüyor. Narlıdere Belediyesi ekipleri 1 hafta boyunca deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına destek verirken, AFAD gönüllüsü olarak bölgeye giden diğer bir ekip de afetzede vatandaşların yaralarını sarmak için elinden geleni yapıyor. Belediye ekipleri, Hatay-Antakya’da yürütülen çalışmalara verdikleri destekle 3 vatandaşımızın kurtarılmasına katkı sağlarken, bulundukları mahallede koordinasyonu sağlayarak, arama kurtarma ekiplerine ve afetzede vatandaşlara lojistik imkânı sağladı. Antakya’da afetten etkilenen çocuklarla yakından ilgilenen ve onlara oyuncak dağıtan Narlıdere Belediyesi ekiplerinin bir bölümü de AFAD Gönüllüsü olarak Osmaniye’deki çalışmalara destek verdi. Belediyeye bağlı ekipler kurtarılmayı bekleyen vatandaşlar için arama kurtarma çalışmalarına katkı sağlarken, afetten etkilenen yurttaşlar için çadır kurdu, erzak ve yemek dağıtımı gerçekleştirdi. Narlıdere Belediyesi ve Kaymakamlık iş birliği ile bölgeye şu ana kadar yaklaşık 20 kamyon malzeme gönderilirken, afetten etkilenen 80 yurttaş İzmir’e getirildi.

DAYANIŞMA UZUN SÜRE DEVAM ETMELİ

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, ülke olarak zor günlerden geçtiklerini ifade ederek, “Enkaz altında kalan yurttaşlarımız için hala ümidimizi koruyoruz. Depremin üstünden 1 hafta geçmesine rağmen vatandaşlarımızın kurtarıldığına dair görüntüler, art arda gelen güzel haberler yüreklerimize bir nebze olsun su serpiyor. Halkımız depremin ilk gününden bu yana büyük bir dayanışma örneği sergiliyor. Ancak bu dayanışmayı uzun süre devam ettirmemiz gerekiyor. Devlet kurumlarımız, belediyelerimiz ve STK’larımızla birlikte yeni tedbirler geliştirmek zorundayız. Daha önce birlikte başardığımız çok iş var. Kaybettiğimiz vatandaşlarımızı geri getiremeyiz ama el ele vererek bölgeyi yeniden ayağa kaldırabiliriz” dedi. Başkan Engin, Narlıdere Belediyesi olarak deprem bölgesi için ellerinden geleni desteği verdiklerini ifade ederek, “Deprem bölgesi için canını dişine takan ekiplerimize, afetzede vatandaşlarımız için seferber olan Narlıderelilere ve tüm yurttaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL