Atasoy Bilgin
Gündem

Narlıdere Belediyesi'nin Beslenme Desteği 32 Bin Pakete Ulaştı

Narlıdere Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin öğrencilere beslenme desteği sağlamaya devam ediyor.

Narlıdere Belediyesi'nin Beslenme Desteği 32 Bin Pakete Ulaştı

Narlıdere Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin öğrencilere beslenme desteği sağlamaya devam ediyor. Belediye, 16 haftadır süren proje ile ilçede eğitim gören 500 ilkokul öğrencisine yaklaşık 32 bin paket gıda desteği sağladı. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Okul çağında besin öğelerinin yetersiz alımı okul başarısını olumsuz etkiliyor ve okula devam oranını düşürüyor. Yapılan araştırmalar, okul sağlığı programlarının kalitesi arttıkça, okul başarısının da arttığını gösteriyor. Öğrencilerimize beslenme desteği sağlamak için elimizi taşın altına koymaya devam ediyor, daha çok evladımıza ulaşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Narlıdere Belediyesi, okulların ikinci döneminin başlamasıyla hayata geçirdiği Beslenme Çantası Projesi’nde öğrencilere beslenme desteği sağlamaya devam ediyor. Belediye, 16 haftadır süren proje ile ilçede eğitim gören 500 ilkokul öğrencisine yaklaşık 32 bin paket gıda desteği sağladı. Özenle hazırlanan ve içinde kuruyemiş, kek, süt ve meyvenin yer aldığı gıda paketleri ile dar gelirli ailelere nefes olan Narlıdere Belediyesi, gelecek eğitim-öğretim döneminden itibaren daha çok öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Narlıdere Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının beslenme sorunu yaşamaması hayata geçirdiği projesine vatandaşlar da Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifi aracılığıyla bağışta bulunabiliyor.

GENEL BAŞKANIMIZIN TALİMATI VAR

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Türkiye’de gıda enflasyonun her geçen gün arttığına dikkat çekerek, “Yükselen enflasyonla birlikte bir öğünlük beslenme maliyetleri ciddi rakamlara ulaştı. Birçok ailenin çocuklarının beslenme çantalarını doldurmakta zorlandığı bir dönemden geçiyoruz. Bilimsel verilere göre okul çağındaki çocukların yeterli ve dengeli beslenmesi büyük önem taşıyor. Çünkü, okul çağında besin öğelerinin yetersiz alımı okul başarısını olumsuz etkiliyor ve okula devam oranını düşürüyor. Yapılan araştırmalar, okul sağlığı programlarının kalitesi arttıkça, okul başarısının da arttığını gösteriyor. İyi beslenemeyen çocuklardan okulda başarı bekleyemeyiz. Ayrıca unutmayalım ki yetersiz ve dengesiz beslenme birçok sağlık sorununa da zemin hazırlıyor. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’leri belediyelere de bu konuda özellikle talimatı var. Genel Başkanımız çağrısı doğrultusunda ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarına elimizden gelen desteği vermeye gayret ediyoruz. Öğrencilerimize beslenme desteği sağlamak için elimizi taşın altına koymaya devam ediyor, daha çok evladımıza ulaşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL