Gündem

Narlıdere, Projelerini Meslek Odalarına Onaylatacak

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, ülkemizi derinden sarsan Kahramanmaraş depreminin ardından önemli bir adımı hayata geçireceklerini söyledi.

Narlıdere, Projelerini Meslek Odalarına Onaylatacak

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, ülkemizi derinden sarsan Kahramanmaraş depreminin ardından önemli bir adımı hayata geçireceklerini söyledi. Başkan Engin projelerini hayata geçirmeden önce meslek odalarından onay alacaklarını söyledi. Başkan Engin, “Meslek odaları ile protokol yapacağız ve her projemizde onların onayını alacağız” diye konuştu.

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, binlerce insanımızı kaybettiğimiz Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Narlıdere Belediyesi olarak önemli ve örnek bir adım atacaklarını söyledi. Başkan Engin, “Meslek odaları birer akıl. Projelerimizi ruhsat almadan önce meslek odalarına onaylatalım. Önceden projeler meslek odalarına onaylatılırdı. Biz belediye olarak projelerimizin her aşamasında meslek odalarından görüş alacağız. Meslek odaları ile protokol yapacağız ve her projemizde onların onayını alacağız” diye konuştu.  

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, güvenli bir yaşam için kritik öneme sahip olan mühendislik ve mimarlık uygulamalarının meslek odalarının onayından geçmesi için çağrıda bulundu. Başkan Engin kendisinin de yıllardır müteahhitlik sektöründe olduğunu ifade ederek, “Eskiden projeler, Mimarlar Odası, Plancılar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve diğer ilgili odalara onaylatılırdı. Meslek odaları birer akıl. Projelerimizi ruhsat almadan odalara onaylatalım. Biz belediye olarak projelerimizin her aşamasında meslek odalarından görüş almayı planlıyoruz. Meslek odaları ile protokol yapacağız ve her projemizde onların onayını alacağız. Ruhsat alalım, ücret ödeyelim, meslek odalarımızı da güçlendirelim. Odalarımız aslında Akademik birer oluşum. Bu odalarımız da projelerimizi görsünler, itiraz etsinler. İşler biraz gecikebilir ama bunun yararını gördük. Yapı denetim sistemini güçlendirerek yolumuza devam etmeliyiz. Bu çağda bu insan kayıplarımız bu kadar emek verdiğimiz Cumhuriyetimize yakışmıyor. ” dedi.

TEDBİRİNİZİ ALMAK ZORUNDASINIZ

Narlıdere Belediyesi olarak kendi yaptıkları kentsel dönüşüm projesinde binlerce kazık çaktırdıklarını ifade ederek, “Çok kötü zeminlere de ev yaparsınız. Ama tedbirini almak zorundasınız. Belediyeler olarak bodrumları teşvik etmemiz lazım. Bodrumlar zemini iyileştiriyor, taşıyıcıların tamamı perde beton olduğu için ilk darbeyi absorbe edebiliyor” diye konuştu. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL