Atasoy Bilgin
Gündem

Narlıdere'nin Yaşam Vadisinde Çalışmalar Hız Kazandı

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, ilçeye değer katacak ve ‘Yeşil Narlıdere’ kimliğine katkı sağlayacak Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Projesi’nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Narlıdere'nin Yaşam Vadisinde Çalışmalar Hız Kazandı

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, ilçeye değer katacak ve ‘Yeşil Narlıdere’ kimliğine katkı sağlayacak Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Projesi’nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Engin, “Yeşil alan miktarı, aktivite ve kullanım alanlarıyla, konforu ve ilçeye katacağı imajıyla yepyeni bir yaşam merkezini ilçemize kazandırıyoruz. Yılsonundan önce bitirmeyi hedeflediğimiz parkımız hem vatandaşlarımızı mutlu ve huzurlu hissettirecek hem de kentteki şehirleşme baskısını da azaltacak” diye konuştu.

Narlıdere’de kentle doğanın buluşacağı, ilçenin en büyük sosyal donatı alanı olacak Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Projesi’nde çalışmalar aralıksız sürüyor. Daha önce grobetonu atılan ve su yalıtımı tamamlanan projede, ilk etabın temel betonu da dökülmeye başlandı. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin de Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Projesi’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Projenin yüklenicisi olan SKS İnsan Kaynakları Bekay Mimarlık İş Ortaklığı yetkilisi Sergen Görken ve Şantiye Şefi Suat Şahin ile görüşen Başkan Engin, projenin en geç yılsonuna kadar tamamlanacağını ifade etti.

YEŞİL BİR KORİDOR OLUŞTURUYORUZ

Başkan Ali Engin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin büyük katkılarıyla hayata geçirecekleri projenin Narlıdereli vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlandığını ifade ederek, “Biraz sancılı geçen sürecin ardından Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Projesi’ndeki çalışmalarımızı her geçen gün daha da hızlandırıyoruz. Yeşil alan miktarı, aktivite ve kullanım alanlarıyla, konforu ve ilçeye katacağı imajıyla yepyeni bir yaşam merkezini ilçemize kazandırıyoruz. Kentimizi yeşil bir ağla örüyor, Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi ile kent merkezinde yeşil bir koridor oluşturuyoruz. Yılsonundan önce bitirmeyi hedeflediğimiz parkımız hem vatandaşlarımızı mutlu ve huzurlu hissettirecek hem de kentteki şehirleşme baskısını da azaltacak. Doğaya ve insan saygı duyan kentsel mekânları Narlıdere’mize kazandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

PİR SULTAN ABDAL YAŞAM VADİSİ

25 bin metrekarelik alanı ve modern yapısıyla ilçeye prestij katacak olan Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Projesi’nde amfi tiyatro, konser alanı, çok amaçlı salonlar, çocuk oyunları ve dinlenme noktaları yer alacak. Yeşil alan oranın iki katına çıkarılacağı park, kültürel-sanatsal faaliyetlere de ev sahipliği yapacak.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL