Gündem

Nesiller Genetik uluslararası alanda yenilikçiliğe öncülük eden ilk 10 laboratuvarı arasında

Nesiller Genetik uluslararası alanda yenilikçiliğe öncülük eden ilk 10 laboratuvarı arasında 15 yılı aşkın süredir hem hasta konforunu hem de tedavide başarı oranlarını artırmak için genetik test uygulayarak genetik hastalık değerlendirmesi yapan ve genetik danışmanlık sunan bir moleküler tanı merkezi olan Nesiller Genetik, Avrupa’nın sağlık endüstrisinin gelişiminde yenilikçiliğe öncülük eden ilk 10 laboratuvarı arasına girdi.

Nesiller Genetik uluslararası alanda yenilikçiliğe öncülük eden ilk 10 laboratuvarı arasında

Nesiller Genetik uluslararası alanda yenilikçiliğe öncülük eden ilk 10 laboratuvarı arasında

15 yılı aşkın süredir hem hasta konforunu hem de tedavide başarı oranlarını artırmak için genetik test uygulayarak genetik hastalık değerlendirmesi yapan ve genetik danışmanlık sunan bir moleküler tanı merkezi olan Nesiller Genetik, Avrupa’nın sağlık endüstrisinin gelişiminde yenilikçiliğe öncülük eden ilk 10 laboratuvarı arasına girdi. 

 

Life Sciences Review Europe dergisi tarafından Avrupa klinik laboratuvar hizmet pazarı 2022 yılı değerlendirmesinde Nesiller, “Avrupa’nın sağlık endüstrisinin gelişiminde yenilikçiliğe öncülük eden” ilk 10 laboratuvarı arasında yer aldı. 

 

Konu hakkında açıklamada bulunan Nesiller Genetik’in kurucusu farmakolog ve genetik uzmanı Dr Gülay Özgön bu dereceyi, “Kurulduğu 2009 yılından bu yana pek çok ilke imza atan Nesiller Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi olarak, kalite standartları tanımlı ve teknoloji transferini etkili uygulayan bir merkez olmamızın bu başarıda önemli bir payı olduğuna inanıyoruz.” diyerek değerlendirdi. 

 

Özgön şöyle devam etti: “Günümüzde genetik testler sayesinde tanı, teşhis ve tedavi konusunda bir paradigma değişikliği yaşanıyor. Genetik bilimi ve testler, hastalara, kişiselleştirilmiş en uygun tedaviyi uygulama alanı yarattıkları için gerçekten kritik hale geldi. Hastalıklara genetik yatkınlık ve kanser türlerinin teşhis ve tedavisi için kullanılan genetik testler, bireylerin yaşamlarını sağlıklı sürdürmesinde giderek daha yaygın hale geliyor. Bugün, kanser ve genetik hastalıkların teşhis ve tedavisinde uyguladığımız testler ile danışanlarımızın yaşamlarında fark yaratmayı hedefliyoruz. Nesiller olarak, 15 yılı aşkın süredir ileriye doğru yeni bir yol açıyoruz. Hastalıkların daha erken teşhis edilebilmesi ve klinisyenlerin tedavi sürecinde başarı oranlarını artırmak için her bir hastaya, kendisine en uygun çözümü ve danışmanlık hizmetini sunuyoruz.”

 

“Yolculuğumuz, yurtdışına verdiğimiz hizmeti genişletme hedefimiz ve ülkemiz için bu alanda yetişmiş insan gücü yaratma vizyonumuzla devam edecek. Halihazırda KKTC ve Gürcistan’a verdiğimiz kadın doğum IVF alanındaki yurtdışı hizmetimiz, Kasım 2023 itibarıyle onkoloji alanındaki uzmanlığımızla Irak, İran ve Azerbeycan’a genişleyecek. Kanserde kişiye özel tedavinin ön koşulu olan moleküler tümör profilleme testlerimizle yurt dışına bir kere daha açılıyoruz.”  

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL