Teknoloji

OBASE’den Müşteriye Sunulan Değeri Zirveye Çıkaran Çözüm

Yazılım ve Teknoloji Geliştirme Şirketi OBASE, 12 yıldır Microsoft ile ürün ve projeler geliştirmek üzere Stratejik İş Ortaklığı yürütüyor.

OBASE’den Müşteriye Sunulan Değeri Zirveye Çıkaran Çözüm

Yazılım ve Teknoloji Geliştirme Şirketi OBASE, 12 yıldır Microsoft ile ürün ve projeler geliştirmek üzere Stratejik İş Ortaklığı yürütüyor. Bu ortaklığın son örneği ise Microsoft Teknoloji Merkezi içerisinde yer alan Müşteri Veri Platformu projesi oldu. Tüm müşteri etkileşim kanallarından elde edilen verileri işleyip, oluşturulan bütünsel müşteri profilleri, KPI, segment ve akıllı tahminlemelerle tüketiciyle temas ortamlarındaki deneyimi iyileştirmeye odaklı çözüm, işletmelerin doğru zaman ve noktada doğru öneriyi sunma yetkinliğini maksimize ediyor.

 

Türkiye’nin öncü teknoloji geliştirme ve yazılım şirketlerinden OBASE, başta perakende olmak üzere telekomünikasyondan, finans, ulaşıma kadar pek çok sektöre yönelik özel çözümler sunuyor. Kurumun geliştirdiği yazılımları, şirketlere hem B2B hem de B2C kanallarında hız, zaman ve maliyet avantajı sağlarken çalışan ve müşteri memnuniyetini de üst noktalara çıkartıyor. 

 

2010 yılında Microsoft ile ürün ve projeler geliştirmek üzere Stratejik İş Ortaklığı başlatan OBASE, bu ortaklık ile de pek çok başarı hikayesine imza atıyor. Ortaya çıkan son örnek ise önde gelen şirketlerin şimdiden dikkatini çekmiş durumda. Öyle ki geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Perakende Günleri 2022 kapsamındaki Microsoft standında gösterilen, aynı zamanda Microsoft Perakende Deneyim Merkezi’nde yer alan çözüm ailesi büyük ilgi çekti.

 

Müşteri Deneyim Merkezi’nde sergilen çözümde, “Müşterilerle online ve mağaza ortamında yaşanan etkileşimleri yapay zeka uygulamalarıyla nasıl kişiselleştirebilirsiniz? Doğru ürünü, doğru müşteriyle doğru yerde nasıl buluşturursunuz? Mağaza operasyonları nasıl daha akıllı hale gelebilir? Planlama ve yürütmeyi gerçek zamanlı kontrol ederek müşteri memnuniyeti ve verimlilik nasıl artırılır?” gibi pek çok sorunun yanıtını, 8 farklı interaktif örnekle yapılan sanal turla açıklanıyor. 

 

Microsoft Perakende Deneyim Merkezi, yeni teknolojiler hakkında bilgi edinmek ve bu teknolojileri uygulamalı olarak görmek için ziyaretçilere etkileşimli bir ortam sağlıyor. Peki bu benzersiz deneyim ortamındaki OBASE çözümü nedir? Konuyla ilgili bilgi veren OBASE Kurucu Ortağı ve CEO’su Dr. Bülent Dal; “Proje üzerinde 2021 yılından bu yana çalışıyoruz. Microsoft CDP – Dynamics 365 Customer Insights üzerinde geliştirilen çözüm, işletmelerin son müşterilerine herhangi bir etkileşim anında sunduğu ürün veya hizmetin yaratacağı değeri maksimize ediyor. Tüm veri kanallarından elde edilen veriler ile bütünsel tekil müşteri profilleri oluşturmak mümkün. Ayrıca müşteri hareketlerinden elde edilen KPI, segment ve akıllı tahminlemelerle kurumlara tüketiciyle temas edebilmek için aksiyonlar alma imkanı tanıyor. Microsoft Synapse ve Customer Insights ile tümleşik Uygulama Bulut alt yapısında SaaS servis olarak çalışıyor” diyor. 

 

Microsoft Türkiye Kurumsal ve Kamu Müşterilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tarık Tüzünsu ise, “Bu kapsamda Obase ile hayata geçirdiğimiz uzun soluklu iş birliğimizin hem perakende sektörünün hem de perakende odaklı yazılım pazarının gelişmesinde kritik rol oynayacağına inanıyoruz. 

 

“Geçtiğimiz son 2 yılda ülkemizin dijital dönüşümüne katkıda bulunacak bir dizi yatırımlar gerçekleştirdik. Bu yatırımlardan biri olan Microsoft Perakende Deneyim Merkezimiz ile perakende sektörünün geleceğini şekillendirecek teknolojileri bir arada sunmayı hedefliyoruz. Her sene katlanarak artan iş birliğimizin arkasında aslında ortak bir misyon yatıyor; Türkiye’de geliştirmek, Türkiye’de üretmek ve dünyaya sunmak. Türkiye’yi küresel pazarlarda temsil edecek, ülkemizin teknoloji alanındaki gücünü artıracak çalışmalarda Obase ile birlikte yürümekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

Grup Şirketlerinde ortak müşteri bakış açısını getiren çözüm

Teknolojinin şirketlerin çoklu kanal yapılarında yarattığı orkestra yönetim ve icra mekanizması, çoklu şirket yapılarının da ortak müşteri bakış açısı ile son müşterilerine daha katma değerli hizmetler vermesine de imkan sağlıyor. Çözümün şimdiden Türkiye’nin en büyük holdinglerinden biri tarafından tercih edildiğini anlatan Bülent Dal, “Önemli holdinglerimizden biri B2C kanalında çözümü kullanmaya hazırlanıyor. İşletmelerin mevcut müşteri memnuniyetini arttırmasına olanak sağlayan ve Omnichannel ‘Upsell/CrossSell’ fırsatı sunan bu çalışmamıza ilgi her geçen gün artıyor. Şirketler bu çözümü kullandıklarında, OBASE’in diğer ürün ve hizmetleriyle doğal bağlantı sağlayarak müşteri yolcuğunu uçtan uca güçlendirebiliyor. Ayrıca OBASE olarak bu çözümün sağlanmasında ve süreç yönetiminde işletmelerin ihtiyaç duyacağı tüm desteği güçlü kadromuzla sunuyoruz” dedi.

 

Microsoft Perakende Deneyim Merkezi’nde tedarik zincirlerinde şeffaflığı artıran, kırılganlığın önlenmesine yardımcı olan Obase çözümleri de yer alıyor. Obase’in Microsoft Bulut Ortamında geliştirdiği çözümler, perakendecilere gerçek zamanlı operasyonu ve tüm kanalları veriye dayalı tümleşik yönetmeye imkan veren, tüketicinin hayatını kolaylaştıran çözümler sunuyor. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL