Teknoloji

OLED+, Premium TV standardını belirlemeye devam ediyor

2024 Philips OLED+ TV Serisinin zirvedeki yerini sağlamlaştırmak için; Ambilight Plus sistemi, yeni P5 AI Dual görüntü işlemcisi, META Technology 2.

OLED+, Premium TV standardını belirlemeye devam ediyor

2024 Philips OLED+ TV Serisinin zirvedeki yerini sağlamlaştırmak için; Ambilight Plus sistemi, yeni P5 AI Dual görüntü işlemcisi, META Technology 2.0 ve Bowers & Wilkins sesi bir araya getiriyor

  • Yeni Ambilight Plus sistemi, iki boyutlu etki yaratmak için özel lensler içeren, daha yüksek çözünürlüklü, daha gelişmiş ve dinamik bir versiyon olarak piyasaya sürülüyor
  • Yılın üçüncü çeyreğinde 65″ ekran boyutunda piyasaya sürülecek olan OLED+959; META Technology 2.0, Ambilight Plus, 102W Bowers & Wilkins 5.1.2 ses sistemi ve  yeni 8.nesil P5 AI Dual görüntü işlemcisinin gücünü bir araya getirecek.
  • OLED+909 Haziran ayında 55″, 65″ ve 77″ ekran boyutlarında satışa sunulacak ve yeni 8.nesil P5 AI görüntü işleme, META Technology 2.0, süper ince 81W Bowers & Wilkins 3.1 ön ses sistemi ve dört taraflı Ambilight özelliklerine sahip olacak.
  • Yeni Ambient Intelligence V3 artık HDR performansını aydınlık izleme koşullarına göre optimize ederken karanlık odalarda yönetmenin yaratıcı amacını koruyor.
  • Her iki OLED+ modeli de oyuncuların oyun ayarlarını hızlı bir şekilde geliştirmelerine, özelleştirmelerine ve izlemelerine olanak tanıyan yeni Oyun Çubuğu ile MEMC işlevselliği ve Dolby Vision Oyun modu da dahil olmak üzere 144HZ VRR aracılığıyla gelişmiş oyun deneyimi sunuyor.
  • Matter ve Control 4 ile uyumluluk dahil olmak üzere geliştirilmiş bağlantı.
  • OLED+959 ve OLED+909, Google İşletim Sistemi’nin en son sürümünü içeriyor olacak.

OLED+959 – Olağanüstü Premium OLED TV

Philips’in OLED+959 televizyonu, etkileyici görüntü kalitesi, entegre Bowers & Wilkins ses sistemi ve yeni Ambilight Plus özelliğiyle amiral gemisi oldu. 

Ambilight Plus, renkli LED’leri yeni bir boyuta taşıyarak daha dinamik ve büyük bir etki yaratıyor. Bu özellik, farklı derinliklerde dört adede kadar farklı ışık halesi yansıtabilme yeteneğiyle sürükleyici bir izleme deneyimi sunuyor. 

Güçlü 8. nesil P5 AI Dual Engine işlemcisi, yeni META 2.0 OLED paneli ve META Multi Booster Algoritması ile birleştirilerek referans kalitesinde görüntüler sunuyor. 8. Nesil P5 AI Dual Engine işlemcisi; Ambient Intelligence V3, AI Machine Learn Sharpness V2 sistemi ve Smart Bit Enhancement algoritması V3 gibi özelliklere sahip.

Ambient Intelligence V3, HDR performansını optimize etmek ve ortam ışığı seviyesine göre ayarlamak için HDR Advanced özelliği ile birlikte çalışıyor. Bu özellik, aydınlık izleme koşullarında olağanüstü HDR performansı sağlarken karanlık odalarda yönetmenin yaratıcı amacını koruyor ve kontrastı gerçek zamanlı olarak artırarak daha etkileyici bir görüntü sunuyor.

AI Machine Sharpness V2 daha detaylı ve süper gerçekçi görüntüler oluşturmak için yeni algoritmalar ve P5 AI Dual işlemcinin gücünü kullanıyor. 

Yeni Smart Bit Enhancement V3 algoritması 8 bitlik videoyu neredeyse 14 bit hassasiyete genişleterek düşük kaliteli düşük gri bölgelerdeki bantlanmayı görüntünün diğer kısımlarında detay kaybı olmadan çözüyor.

META 2.0 panel, MLA Lenslerin açılarını ve eğriliğini optimize eden yeni 3D MLA lens analiz ekipmanı sayesinde verimi artıran iyileştirilmiş ışık verimliliğine sahip Micro Lens Array Plus teknolojisine sahiptir.

META 2.0 Multi Booster algoritması, aşırı düşük gri tonlamalı alanlarda görüntü kalitesini optimize etmek için bir Detay Geliştirici de içeriyor. Bu sayede hem parlak hem de karanlık içerik için HDR performansını optimize ediyor.

OLED+959, yeni entegre 5.1.2 ses sistemiyle güçlü bir ses kalitesi de sunuyor. Bowers & Wilkins ses mühendisleri yeni OLED+ modelleri için yeni, yüksek verimli, ince 30x50mm sürücüler geliştirdi. Ses sistemi OLED+959 tasarımda inceliği korurken ve ses performansından ödün vermeden toplam 18 sürücüyü bünyesinden barındırıyor. Sistem, her biri iki adet 30mm x 50mm orta menzilli sürücü ve kanal başına 19mm titanyum kubbe tweeter içeren özel, önden ateşlemeli, sol, orta, sağ (LCR) hoparlörler içeriyor. 

Tüm hoparlörler akustik olarak izole edilmiş ve kendi sert muhafazalarına monte edildi. Setin arkasında dört adet 45mmx 65mm pasif radyatör tarafından desteklenen 75mm subwoofer içeren özel bir bas muhafazası bulunuyor. 

Yeni amplifikatör modülleri, her kanalın kendine özel sinyal işlemesine sahip olduğu toplam 102W güç değeri için 12 kanallı amplifikasyon sunar.

Genel sonuç, yüksek çözünürlüklü, genişletilmiş sinema kalitesinde sesi izleme odasının çok uzaklarına yansıtabilen, hem farklı yükseklik hem de genişliğe sahip geniş bir ses sahnesinin yanı sıra derin ve doğru basa sahip entegre bir TV’dir.

Daha da derin bas arayan izleyiciler için OLED+959 harici bir subwoofer bağlama seçeneği sunuyor. 

OLED+959, MEMC oyun ve Dolby Vision Gaming için de dahil olmak üzere 144KHZ’ye kadar genişletilmiş VRR’ye ek olarak yeni bir oyun çubuğu aracılığıyla amiral gemisi düzeyinde bir oyun deneyimi de sunabiliyor. 

Ürün için geliştirilen yeni oyun barı, oyuncuların oyun deneyimini hızlı bir şekilde özelleştirmelerine, geliştirmelerine ve izlemelerine olanak tanımak üzere tasarlandı. İster gecikme ve hassasiyetin her şey olduğu hızlı tempolu FPS olsun, ister daha yalın bir sinematik RPG olsun, oyuncular ilgili oyun profilini seçebilir ve birkaç tuşa basarak görüntü, ses ve Ambilight ayarlarının tümü ayarlanabiliyor.

Oyuncular ayrıca daha sürükleyici, daha odaklı ve eğlenceli bir oyun deneyimi sağlamak için farklı görüntü geliştirmelerini etkinleştirebiliyor. HDMI ses/video durum bilgileri de izlenir ve seçilen oyun kurulumunun performansını izlemek için ayrı bir FPS göstergesi sunuyor. 

MEMC, oyuncuların titremesiz ve artık minimum gecikmeyle (200 ms’den 40 ms’ye düşürülmüş) hareketin keyfini çıkarmaları için P5 AI hareket işleme setindeki Smooth seçeneğini etkinleştirmesine olanak tanıyor.

OLED+959 aynı zamanda en iyi Avrupa tasarımı sayesinde olağanüstü görünüyor

Minimalist, gri renkli alüminyum ve çelik standı sayesinde duvara monte edilebilir veya ayakları üzerinde durabilen OLED+959; ön, yan ve yukarı ateşlemeli hoparlör muhafazaları da arduvaz grisi Kadvrat Audiomix kumaşla kaplandı.

OLED+909 – OLED+ performansı 

8. Nesil P5 AI işleme ve META Teknolojisi 2.0 ile donatılan OLED+909, HDR performansını optimize ederek olağanüstü bir HDR deneyimi sunar.  Ambient Intelligence V3, ortam ışığına göre HDR optimizasyonu sağlayarak parlak ve karanlık sahnelerde mükemmel kontrast elde etmeyi hedefler. META 2.0 paneli, OLED teknolojisinde yeni bir zirve olan 3000 Nits’e kadar ışık çıkışıyla üst düzey görüntü kalitesi içerir. Bowers & Wilkins 3.1 ön ses sistemi, daha ayrık tasarımına rağmen ses kalitesini muhafaza eder, özel hoparlör tasarımı ise zengin ve keskin bir ses sağlar.

Güçlü performans, 81W güç ve sekiz kanal amplifikasyon ile birleşir, bu da yüksek çözünürlüklü ve rafine TV sesi anlamına gelir. Harici subwoofer seçeneği, daha derin bas arayan izleyicilere hitap eder.

OLED+909 ayrıca oyun deneyimini ön planda tutar. 8. Nesil P5 AI,   Oyun Çubuğu, MEMC işlevselliği ve Dolby Vision Gaming ile VRR’yi 144 Khz’ye çıkararak oyun keyfini artırır. MEMC özelliği, pürüzsüz hareket ve düşük gecikme süresi sunar.

Şık tasarımıyla da öne çıkan OLED+909, dört taraflı Ambilight, minimalist metal çerçeve ve entegre ön ses sistemi ile estetik bir denge sağlar. Siyah parlak kaplamalı metal ayaklar, standa modern bir görünüm kazandırır.

 

TP Vision Hakkında

TP Vision Europe B.V. (‘TP Vision’) Amsterdam merkezli, tamamı TPV Technology Limited (‘TPV’) Şirketi altında olan dünyanın önde gelen monitor ve TV üreticilerinden biridir. 

2012 yılında kurulan ve bugün tüketici TV ve ses endüstrilerindeki en büyük global oyunculardan biri olan şirket, üstün ses ve görüntü deneyimi sunan tüketici elektroniği ürünleri ve teknolojileri üretir, geliştirir ve pazarlar.Tüketiciye ve tüketici memnuniyetine güçlü bir şekilde odaklanan TP Vision’ın ürün portföyünde; tüketici ses ürünleri ve televizyonları, profesyonel ekranlar ve içerik işletim sistemleri bulunur. Bu ürünler ve çözümler, TP Vision’ın kendi markası AOC’nin yanı sıra Koninklijke Philips N.V. lisansı altında kullanılan Philips markası aracılığıyla pazara sunulur.Önde gelen elektronik markalara ve ödüllü ürünlere ev sahipliği yapan TP Vision; Avrupa, Amerika, Orta Doğu, Hindistan ve Asya-Pasifik’teki belirli ülkelerdeki operasyonlarıyla dünya çapında 2.000’den fazla kişiyi istihdam ediyor. TP Vision; ürün geliştirme, tasarım, kusursuz operasyon ve üretim sorumluluğu alanlarındaki uzmanlığıyla toplumun günlük yaşamına değer katmayı hedefler.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL