Gündem

Onlar Büyükşehirle hayatın içinde ya siz?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Hayatın İçindeyim” Projesi; Kocaeli’nde ikamet eden 65 yaş üstü bireylerin yaşam kalitelerini arttırarak, durağan bir hayat tarzından aktif ve sağlıklı bir yaşam tarzına geçmelerini, sosyal ve kültürel hayatın içerisinde olabildiğince uzun süre kalarak, etkili bir biçimde yaş almalarını amaçlıyor.

Onlar Büyükşehirle hayatın içinde ya siz?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Hayatın İçindeyim” Projesi; Kocaeli’nde ikamet eden 65 yaş üstü bireylerin yaşam kalitelerini arttırarak, durağan bir hayat tarzından aktif ve sağlıklı bir yaşam tarzına geçmelerini, sosyal ve kültürel hayatın içerisinde olabildiğince uzun süre kalarak, etkili bir biçimde yaş almalarını amaçlıyor. “Hayatın İçindeyim” Projesi kapsamında kasım ayı içerisinde “Uluslararası Sezai Karakoç Günleri”, “Çevrimdışı Aile Tiyatro Oyunu” ve Rami Kütüphanesi ziyareti gerçekleştirildi.

 

HAYATIN İÇİNDE “HIZIRLA KIRK SAAT”

16-19 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Sezai Karakoç Günlerinde yer alan söyleşi, yarışma, tiyatro, şiir dinletileri, sergi ve birbirinden farklı etkinliklerin olduğu programa yaşlılarımız yoğun ilgi gösterdi. Programa katılan ve “Hayatın İçindeyim Projesi’nden faydalanan Abdurrahman Yılmaz, bu tür etkinliklerde yer alarak kendilerini iyi hissettiklerini, farklı kişilerle deneyimlerini paylaştıklarını ve yeni dostluklar kurduklarını ifade etti.

 

“BİR HOŞ SADA” VE BİR AKŞAM

Kültür Bakanlığı’nın katkılarıyla hazırlanan “Çevrimdışı Aile Tiyatro Oyunu”nu izlemeye gelen yaşlılarımız, Yeşilay Derneği’nin bağımlılıkta birinci sıraya oturttuğu ekran bağımlılığının yetişkinlerde ne gibi sorunlar oluşturduğunu komedi tarzında seyredip hoşça bir akşam geçirdi.

 

RAMİ KÜTÜPHANESİNE ZİYARET

Osmanlı İmparatorluğu döneminde ordu için inşa edilen ve askeri amaçlar doğrultusunda kullanılan Rami Kışlası, 2023 yılında Rami Kütüphanesine dönüştürülmüştü. İstanbul’un en büyük kütüphanesi olarak anılan Rami Kütüphanesine yaşlılarımızla birlikte bir ziyaret gerçekleştirdik. Yaşlılarımız kütüphaneyi gezerek, kütüphanenin sosyal mekânlarında akranlarıyla yeni dostluklar kurarak hoş sohbet gerçekleştirdi.

 

NASIL BAŞVURULUR?

Hanede yaşayan 65 yaş üstü bireyler ‘’Google’’ tarayıcı adresine “Hayatın İçindeyim” başvuru formunun adresini yazarak /ebelediye.kocaeli.bel.tr/SosyalHizmetler/HayatinIcinden ekrana gelen başvuru formunu doldurabilir veya 153 Çağrı Merkezi üzerinden kayıt yaptırabilirler.

                                                                                                             

KİMLER FAYDALANABİLİR?

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen “Hayatın İçindeyim Projesi’nden Kocaeli’nde ikamet eden, 65 yaş üstü zihinsel sağlığı yerinde olan, hareket kısıtlılığı olmayan ve programlara katılım için sağlık durumu yeterli olan kişiler faydalanmaktadır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL