Atasoy Bilgin
Eğitim

Özbek akademisyenler Ege'de eğitim alıyor

Ege Üniversitesi ile İKSAD Enstitüsünün iş birliğinde hazırlanan “Türk Dünyası Etkileşimini Artırma ve Bütünleşme Projesi” kapsamında, Özbekistan’ın 10 farklı üniversitesinden gelen 40 öğretim elemanı, eğitim almak amacıyla Ege Üniversitesine geldi.

Özbek akademisyenler Ege'de eğitim alıyor

Ege Üniversitesi ile İKSAD Enstitüsünün iş birliğinde hazırlanan “Türk Dünyası Etkileşimini Artırma ve Bütünleşme Projesi” kapsamında, Özbekistan’ın 10 farklı üniversitesinden gelen 40 öğretim elemanı, eğitim almak amacıyla Ege Üniversitesine geldi. Özbekistan’dan gelen heyet, EÜ Senato Odasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan ile bir araya gelerek istişarede bulundu.

Ege Üniversitesinin uluslararasılaşma hedefiyle yaptığı çalışmalara her geçen gün yenilerinin eklendiğini söyleyen Prof. Dr. Mehmet Ersan, “Ege Üniversitesi ile İKSAD Enstitüsünün birlikte hazırladığı TDEABP 2021-2025 ‘Türk Dünyası Etkileşimini Artırma ve Bütünleşme Projesi’ kapsamında eğitime katılmak için Özbekistan’ın 10 farklı üniversiteden gelen heyeti Üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğünün destek verdiği proje ile Özbekistan’dan gelen kırk öğretim elemanı Eğitim Fakültemizde yeni nesil yöntemlerin tanıtılacağı eğitim yöntemleri ve eğitim yönetişimi derslerini alacaklar. Proje ile Türkiye’nin eğitim alanındaki son gelişmelerinin paylaşılacağı eğitim sürecinin Türk Cumhuriyetlerinde de yaygınlaşması ve karşılıklı tecrübe aktarılması hedefleniyor” dedi.

Türk Cumhuriyetleri ile sıkı ilişkiler kurmaya devam ettiklerini belirten Prof. Dr. Ersan, “Üniversitemiz hâlihazırda Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi ile ikili diploma anlaşması programı yürütüyor. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak, Azerbaycan’da yaptığı akademik temaslar sonucunda Azerbaycan İktisat Üniversitesi ile Gıda Mühendisliği alanında yeni bir ikili anlaşmaya imza attı. Bunun yanında Özbekistan ile lisans düzeyinde ilk ikili diploma anlaşmasını hayata geçirdik. Uluslararasılaşma çalışmalarımıza süreklilik kazandırmayı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL