Atasoy Bilgin
Spor

Özel bireyler Engelsiz Deniz Festivaliyle unutulmayacak bir gün yaşadı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce bu yıl 2’ncisi düzenlenen Engelsiz Deniz Festivali renkli görüntülere sahne oldu   Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin hayata uyum ve katılımlarını arttırmak amacıyla düzenlediği faaliyetlere devam ediyor.

Özel bireyler Engelsiz Deniz Festivaliyle unutulmayacak bir gün yaşadı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce bu yıl 2’ncisi düzenlenen Engelsiz Deniz Festivali renkli görüntülere sahne oldu

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin hayata uyum ve katılımlarını arttırmak amacıyla düzenlediği faaliyetlere devam ediyor. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi birlikteliğinde bu yıl 2’incisini gerçekleştirdiği Engelsiz Deniz Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivalin 30 Ağustos Zafer Bayramı’na denk gelmesi coşku ve heyecanı daha da artırdı. Özel bireyler festivalde gönüllerince doyasıya eğlendi.

 

ENGELSİZ DENİZ FESTİVALİ

İlki geçtiğimiz yıl Karamürsel’de yapılan Engelsiz Deniz Festivali’nin ikincisi Darıca Bayramoğlu sahilinde gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi birlikteliğinde düzenlenen festival renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz özel bireyleri yalnız bırakmadı. Denize girip serinleme fırsatı bulan engelli bireyler, suda çeşitli etkinlikler yaptı. Yüzmenin yanı sıra çeşitli oyunlar oynayarak zaman geçiren engelli bireyler gönüllerince eğlendi.

 

ENGELSİZ TAKSİYLE ULAŞIM

Programın yapıldığı Darıca Bayramoğlu Halk Plajı Engelsiz Plaj haline dönüştürüldü. Özel bireyler ve çocuklar için Bayramoğlu sahiline şişme oyun grupları kuruldu. Özel durumdaki engelli bireyler ise festivale Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Engelsiz Taksi hizmetiyle ulaştırıldı.

 

UNUTULMAYACAK BİR GÜN

Engelsiz Deniz Festivali’nde özel bireyler Muz, Stand Up Paddle, Ringo, Rüzgar Sörfü, Jet Turu, Yelkenli Tekne Turu, Tekne Turu ve Yüzme etkinlikleriyle unutamayacakları bir gün yaşadı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da çocuklarla birlikte kano ve jet skiyle tur atarak onların mutluluklarına ortak oldu.

 

“SİZLERLE BİR ARADA OLMAK BİZİM İÇİN KIVANÇ KAYNAĞI”

Engelsiz Deniz Festivali’nde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Ağustos ayının Türk milletinin tarihi açısından zaferlerle dolu bir ay olduğunu söyledi. Özel bireylerin Darıca Bayramoğlu Halk Plajı'nda denizin keyfini çıkarmasını mutlu gözlerle izleyen Başkan Büyükakın, “Tarihimiz açısından son derece anlamlı bir günde sizinle bir arada olmak bizim için ayrı bir kıvanç kaynağı. Ağustos ayı milletimizin tarihi açısından zaferlerle dolu bir ay. Biliyorsunuz 26 Ağustos’ta büyük taarruz başladı, yurdumuzdan düşmanları püskürtmeye başladık. 30 Ağustos’u da Zafer Bayramı olarak kutluyoruz. Bu sene 100. senesi. İnanılmaz bir mücadele verildi. Sizlerin içinde bulunduğunuz mücadeleyle de çok yakın benzerliği olan bir mücadele. Memleketin bölünmez bütünlüğüne, bağımsızlığına, bayrağın inmeyeceğine, bu vatanın tek olacağına, yurdun hiçbir parçasının işgal edilemeyeceğine yürekten inanan insanlar, tüm engellere rağmen, tüm yokluklara rağmen inandılar, vazgeçmediler ve başardılar. Ben başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, ismini bildiğimiz, bilmediğimiz tüm kahramanlarımızı, vatan evlatlarımızı minnetle, rahmetle anıyorum” dedi. Başkan Büyükakın konuşmasının son bölümünde ise festivalin düzenlenmesinde emeğe geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL