Gündem

Parkta üzücü görüntüler: Şehir magandaları yine zarar verdi

Ödemiş’in soluk alma alanlarından olan Şehit Eren Bülbül Parkı’nda “pes” dedirten görüntüler yaşandı.

Parkta üzücü görüntüler: Şehir magandaları yine zarar verdi

Ödemiş’in soluk alma alanlarından olan Şehit Eren Bülbül Parkı’nda “pes” dedirten görüntüler yaşandı. Süleyman Demirel Mahallesi’nde yer alan parkta kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin süs bitkilerini ve yanındaki bankı yaktığı, çimenlerin üzerine yatak atıp çöplerini gelişigüzel bıraktıkları görüldü. Başkan Mehmet Eriş, bu sorumsuzca davranışlara tepki gösterdi. 

Ödemiş Belediyesi’nin 2017 yılında Ödemişlilerin hizmetine sunduğu Şehit Eren Bülbül Parkı yine şehir magandalarının gazabına uğradı. Daha önce de isim levhasına zarar verilen parkta bu kez şehir magandaları süs bitkilerini yaktı. Süs bitkileriyle birlikte oyun grubu yanında yer alan bank da zarar gördü. Çimenlerin üstüne yatak atıldığı gözlenirken kimliği belirsiz kişi ya da kişiler bankların üzerine çöplerini bırakıp kayıplara karıştı. Parktaki oyun grubunun içerisinde de bir adet yorgan bulundu. Parkta yer alan spor alanının tel örgüleri de yırtılırken parktaki isim levhasına da yine zarar verildiği gözlendi. 

Yaşanan üzücü görüntülere tepkisini dile getiren Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Ödemiş bizim evimiz biz büyük bir aileyiz’ diyorsak, evimizi korumak da hepimizin görevi. Son zamanlarda parklarımızda yaşanan vandalca saldırılar hepimizi üzüyor ve kaygılandırıyor. Bizler var olan tüm imkanlarımızla sıcak-soğuk demeden şehrimizi daha da güzelleştirmek için uğraşıp emek verirken parkları güzelleştiren canlılarımız olan bitkilerin yakılması, ortak kullanım alanlarına zarar verilmesi, levhaların kırılması kabul edilebilir değildir. Üzücü görüntüleri bu kez Şehit Eren Bülbül Parkı’nda yaşıyoruz. Parkın ortasına yatak atmak, gürültü yapıp çevreyi rahatsız etmek ve çöpleri öylece bırakıp gitmenin, süs bitkilerini yakmanın hiçbir izahı yok. Yapan kişi ya da kişileri Ödemiş Halkı adına kınıyoruz. Çocuklarımızın gönüllerince oynadığı, halkımızın sıcak yaz akşamlarında soluk aldığı parklarımızı ve meydanlarımızı temizlemek bizim görevimiz. Temiz tutmak ve zarar vermemek ise hepimizin ortak sorumluluğudur. Bizlere yakışan bu ortak alanları korumaktır. Parklarımız milli servetimizdir. Ödemişlilerin de bu bilince sahip olduklarını biliyor, bundan sonra böyle üzücü olayları yaşamamayı diliyoruz. Gerekli onarımları ve temizliği yapacağız ancak bundan sonra da sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL