Atasoy Bilgin
Gündem

Pati Dostları Çiğli'de 7. Kez Bir Araya Geldi

Çiğli Belediyesi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Pati Dostları Festivali hayvanseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Pati Dostları Çiğli'de 7. Kez Bir Araya Geldi

Çiğli Belediyesi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Pati Dostları Festivali hayvanseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Çiğli Belediyesi’nin ev sahipliğinde İzmir Veteriner Hekimleri Odası, İzmir Hayvan Hastanesi, The Maya Family ve Çiğli Kent Konseyi Hayvan Hakları Meclisinin katkılarıyla Akvaryum Kafe Restoran’da düzenlenen Pati Dostları Festivali’nde hayvanseverler gün boyunca konser, spor oyunları, yarışmalar, zumba dans gösterileri ve çocuk etkinlikleriyle keyifli vakit geçirdi. Eğlence aktivitelerinin yanı sıra Çiğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nce tedavisi tamamlanan sahipsiz hayvanların sahiplendirilmesine yönelik çalışmalarda bulunuldu.

Kuş evi ve mama dağıtıldı

Çiğli Kent Konseyi Hayvan Hakları Komisyonu ile ilçede faaliyet gösteren hayvan hakları dernekleri ve sivil toplum kuruluşları festival alanında kurdukları stantlarda hayvan haklarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu. Sokak sakinlerinin beslenme ihtiyaçlarının karşılanması adına satış yapılan stantlara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Öte yandan festivale katılan tüm hayvanseverlere sokak sakinlerini beslemeleri için ücretsiz mama, bahçelerine ekmek üzere saksıda çiçek ve kuş evi hediye edildi.

Çocuklar doyasıya eğlendi

Festivale yoğun ilgi gösteren çocuklar için de çeşitli aktiviteler düzenlendi. Çiğli Belediyesi Spor Kulübü’nde görevli eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen yüz boyama, zumba dans ve sportif yarışmalara ebeveynleriyle katılan çocuklar gün boyunca doyasıya eğlendi.

Başkan Gümrükçü: “Festivalin uzun yıllar sürmesini hedefliyoruz”

7. Pati Dostları Festivali hakkında değerlendirmelerde bulunan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Göreve geldiğimiz günden bu yana aynı gökyüzü altında yaşadığımız tüm canlılara eşit hizmet anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çiğlimizin sokaklarında bizlerle birlikte yaşayan can dostlarımızın beslenme, barınma ve tedavi gibi işlemlerini titizlikle yerine getiriyoruz. İşte bu nedenle de Pati Dostları Festivalini düzenliyoruz. Festivalimize her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun bir katılım vardı. Vatandaşlarımızın festivale olan ilgisi bizler için mutluluk verici. Bizler çocuklarımıza can dostlarımızı sevmeyi, onlarla beraber ve haklarına saygı duyarak yaşamayı aşılamayı hedefliyoruz. İlçemizde her canlının huzur ve mutluluk içinde yaşaması için ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL