Gündem

P&G Türkiye İK'da Bayrak Değişimi

  P&G Türkiye İK’da Bayrak Değişimi   Türkiye de dahil olmak üzere sekiz farklı ülkenin yönetiminin yapıldığı P&G Türkiye’de yeni atamalar gerçekleştirildi.

P&G Türkiye İK'da Bayrak Değişimi
 

P&G Türkiye İK’da Bayrak Değişimi

 

Türkiye de dahil olmak üzere sekiz farklı ülkenin yönetiminin yapıldığı P&G Türkiye’de yeni atamalar gerçekleştirildi. Berna Yener Aksu’nun üstlendiği P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Üyeliği ve Kıdemli İnsan Kaynakları Direktörlüğü görevi P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya İnsan Kaynakları Direktörü Mısra Meriçten’e devredildi. Berna Yener Aksu şirketin 

ABD Cincinnati’deki ofisine Kuzey Amerika Güzellik Kategorileri Kıdemli İnsan Kaynakları Direktörü olarak atanırken, Mısra Meriçten yeni görevine İstanbul ofisinde Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Üyesi ve Kıdemli İnsan Kaynakları Direktörü olarak devam edecek.

 

Türkiye’de 20 lider markasıyla tüketicilerin yaşamını iyileştiren dünyanın en büyük kişisel bakım ve temizlik ürünleri şirketlerinden Procter & Gamble’da (P&G) yeni görev düzenlemeleri yapıldı. Buna göre yaklaşık 24 yıldır P&G çatısı altında görev yapan ve son altı yıldır da Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Üyesi ve Kıdemli İnsan Kaynakları Direktörlüğü’nü üstlenen Berna Yener Aksu, kariyerine ABD Cincinnati’de Kuzey Amerika Güzellik Kategorileri Kıdemli İnsan Kaynakları Direktörü olarak devam edecek. Yaklaşık 20 yıllık P&G kariyerinde son altı yıldır P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya İnsan Kaynakları Direktörü olarak görev yapan Mısra Meriçten ise bayrağı Berna Yener Aksu’dan devralarak, yeni görevini P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Üyesi ve Kıdemli İnsan Kaynakları Direktörü olarak sürdürecek.

 

Mısra Meriçten hakkında

Lise öğrenimini Özel Doğuş Lisesi’nde tamamladıktan sonra Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde lisans eğitimi alan Mısra Meriçten, profesyonel iş yaşamına 2004 yılında dünyanın en büyük hızlı tüketim şirketlerinden Procter&Gamble’ın Türkiye organizasyonunda İşe Alım, Eğitim ve Gelişim Sorumlusu olarak başladı. O günden bu yana P&G Türkiye Merkez Ofisi’nde, Gebze Fabrikası’nda ve çeşitli serbest konumlarda farklı görev ve üst düzey sorumluluklar aldı. Türkiye’nin yanı sıra Kafkasya ile Orta Asya Cumhuriyetleri’nde ve çeşitli Avrupa ülkelerinde liderlik görevlerinde ve projelerinde sorumluluklar üstlenen Meriçten, son altı yıldır P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya İnsan Kaynakları Direktörü olarak çalışıyordu. Mısra Meriçten, 1 Aralık 2023 tarihi itibarıyla P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Üyesi ve Kıdemli İnsan Kaynakları Direktörü olarak görev yapacak.

 

Berna Yener Aksu hakkında

Lise öğrenimini TED Zonguldak Koleji ve sonrasında AFS öğrenci değişim programı ile Berlin UVH Gymnasium’da tamamlayan Berna Yener Aksu, sırasıyla Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Harvard Extension School ve Adler School of Professional Coaching’te eğitim aldı. Profesyonel iş yaşamına 2000 yılında The Gillette Company Türkiye ve Balkanlar İşe Alım, Eğitim ve Gelişim Lideri olarak başlayan Yener Aksu, yaklaşık 24 yıllık süreç içerisinde farklı görev ve üst düzey sorumluluklar üstlenerek Türkiye P&G Merkez ofisi ve Gebze Fabrikası da dahil olmak üzere İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri ve İsviçre’de farklı liderlik görevlerinde bulundu. P&G Kuzey Amerika Güzellik Kategorileri Kıdemli İnsan Kaynakları Direktörü olarak atanan Berna Yener Aksu, yeni görevi için ABD’nin Cincinnati kentinde bulunacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL