Gündem

REHAU 75. Yılını kutluyor

REHAU 75.

REHAU 75. Yılını kutluyor

REHAU 75. Yılını kutluyor

 

Yenilikçi ürünleri ve sistem çözümleriyle yaşama konfor katan REHAU, 75. kuruluş yıldönümünü kutluyor. 75 yılda bir aile şirketinden şirketler ailesine dönüşen REHAU, sürdürülebilir büyümeye ilişkin uluslararası yatırımlarına devam ederken çalışanlarıyla birlikte ileriye bakıyor. 

 

75. yılını kutlayan mühendislik şirketi REHAU, know-how ve teknik bilgisini çok farklı alanlarda yaşamı iyileştirmek üzere kullanıyor. Uzay araştırmaları için Ariane roketi, Berlin Olimpiyat Stadyumu’ndaki çim ısıtması veya Kahire metrosu REHAU teknolojisinin kullanıldığı projeler arasında yer alıyor. 

 

REHAU’nun başarı öyküsünün ilk adımları, şirketin kurucusu Helmut Wagner’in 1948 yılında bir Bavyera kasabası olan Rehau’da, kendisiyle birlikte toplam üç kişi ve bir makine ile çalışmaya başladığında atıldı. Frankonya deri fabrikasının tesislerindeki geleneksel malzemeleri polimerlerle değiştirmeye başlayan Wagner, yeni bir iş alanını da geliştirmiş oldu. Güven ve yenilikçilik değerlerini temel alarak başarılı bir iş yaratan Wagner’in oğulları Jobst Wagner ve Dr. Veit Wagner, 2000 yılında sırasıyla Başkan ve Başkan Yardımcısı olarak şirketi devraldılar ve daha da geliştirdiler. 2021 yılında Jobst Wagner başkanlık görevini Dr. Veit Wagner’e devretti ve başkan yardımcılığına geçti. REHAU Yeni Girişimler Başkanı olarak Nils Wagner ile üçüncü nesil, grup içinde lider bir konumda temsil ediliyor. Şirketin öncü ve vizyoner kurucusu Helmut Wagner 2021 yılında 95 yaşında hayata veda etti.

 

Bugün REHAU Grubu, dünya çapında 190 lokasyona, 20.000’den fazla çalışana ve yıllık 4,5 milyar Euro’dan fazla ciroya sahip uluslararası bir şirketler ailesidir. Şirket; Meraxis, REHAU Yeni Girişimler, RAUMEDIC, REHAU Otomotiv ve REHAU Endüstri ile beş alt grubu tek bir çatı altında birleştirmektedir. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL