Gündem

Rektör Prof. Dr. Budak'tan final sınavlarına hazırlanan öğrencilere moral ziyareti

Ege Üniversitesi Rektörü Prof.

Rektör Prof. Dr. Budak'tan final sınavlarına hazırlanan öğrencilere moral ziyareti

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, sınav dönemlerinde 7/24 açık olan Merkez Kütüphanede final sınavlarına hazırlanan öğrencileri ziyaret ederek başarılar diledi.

Ege Üniversitesinde (EÜ) gelenekselleşen sınav dönemlerinde kütüphanenin aralıksız hizmet vermesi uygulaması, öğrenciler tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Final sınavlarına hazırlanan öğrencileri yalnız bırakmayan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Merkez Kütüphanede 2023- 2024 eğitim öğretim yılı güz yarıyılı final sınavlarına hazırlanan gençlerle bir araya geldi. Gençlere ikramda bulunan Rektör Prof. Dr. Budak, heyecanlarını paylaşarak sınavlarında başarılar diledi.

Rektör Prof. Dr. Budak, “Sevgili öğrencilerimize güz yarıyılı final sınavlarında başarılar diliyorum. Öğrencilerimizle her daim bir araya gelerek istek ve önerilerini almayı sürdürüyoruz. Çünkü en güçlü paydaşımız öğrencilerimiz.

Bu akşam öğrencilerimizin heyecanına ortak olduk. Birlikte sohbet ettik” diye konuştu. Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesinin, ulusal ve uluslararası zengin araştırma kaynaklarına ev sahipliği yaptığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Kütüphanemiz bünyesinde 245 bin basılı kaynak, 922 bin elektronik kaynak, 112 veri tabanı, rosetta stone, profreading gibi dil çeviri ve öğrenme programları bulunuyor. Öğrencilerimizin mekânsal ihtiyaçlarına yönelik yeni düzenlemeler yaptık. Sınav dönemlerinde mesai saatlerimizi 7/24 uygulayarak kesintisiz hizmet vermeye devam ediyoruz. İkramlarımızla aile sıcaklığında bir konfor sunmaya çalışıyoruz. Üniversitemizin kalbi olan Merkez Kütüphanemiz son düzenlemelerle; 12 bin metrekare kapalı alan içerisinde 2 bin 100 kişilik oturma kapasitesi, 214 bireysel çalışma kareli, ücretsiz internet hizmeti (eduroam) ile yılda 1 milyondan fazla kullanıcıya hizmet vermeye başladı. Tüm çalışmalarımız neticesinde Merkez Kütüphanemiz, hem kurum içi öğrenci ve akademisyenler için hem de kurum dışı kullanıcılar için sosyal yaşam alanına dönüştü. Gençlerimiz yeter ki çalışsın onlara her türlü kolaylığı sağlayıp, desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL