Gündem

Şadi Özdemir: Esnaf odaları paydaşlarımız arasında yer alacak

BESOB’a bağlı esnaf odaları başkan ve temsilcilerinin katıldığı “Çözüm Toplantısı”nda konuşan Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir, kenti ortak akılla yöneteceklerini belirterek, “Paydaşlarımız arasında esnaf odaları da var.

Şadi Özdemir: Esnaf odaları paydaşlarımız arasında yer alacak

BESOB’a bağlı esnaf odaları başkan ve temsilcilerinin katıldığı “Çözüm Toplantısı”nda konuşan Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir, kenti ortak akılla yöneteceklerini belirterek, “Paydaşlarımız arasında esnaf odaları da var. Enerjimizi ve birikimimizi birleştireceğiz, esnafımızla dayanışma içinde güzel bir 5 yıl geçireceğiz” diye konuştu.

CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (BESOB) bağlı esnaf odaları ile Esnaf Kefalet Kooperatifleri başkan ve temsilcileriyle “Çözüm Toplantısı”nda bir araya geldi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Bursa Milletvekilleri Kayıhan Pala ile Hasan Öztürk, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, CHP Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın, CHP Yıldırım Belediye Başkan Adayı Mehmet Önder Mutlu, BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit ile çok sayıda esnaf odası başkanı ve temsilcileri yer aldı.

Toplantıda konuşan Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir, kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğuna dikkat çekerek, esnafın yaşadığı sorunları iyi bildiğini söyledi. Esnaflık geleneğinin önemine değinen Özdemir, “Çocukluk dönemimizde esnaf, mahallelinin elektrik ve su borcunu ödeyen, komşuların ihtiyacını karşılayan bir gelenekten gelen kültürdü. Ancak günümüzde marketlere ezdirilen noktaya taşındı. Esnafla birlikte, dayanışma içinde olmamız gerekiyor” diye konuştu.

Göreve geldiklerinde kenti ortak akılla yöneteceklerini vurgulayan Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir, “Paydaşlarımızdan biri de esnaf odaları olacak. Her zaman söylüyoruz. Hepimizin aklı, bir kişinin aklından daha değerli ve önemlidir. O yüzden akıllarımızı, enerjimizi, gücümüzü, birikimimizi birleştireceğiz. Esnafımız ve diğer kesimler için de dayanışma içinde güzel bir 5 yıl geçireceğimizi düşünüyorum” dedi.

CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey de, esnafın yaşadığı sorunlara yönelik çözüm önerileri ile kente dair projelerini paylaştı. Esnafla beraber, derdini dert edinmeyen, sorunlara çözüm konusunda gayret göstermeyen hiç bir belediye başkanının başarılı olamayacağını vurgulayan Bozbey, “Bizim Nilüfer’deki başarımızın arkasındaki en önemli sır esnafımıza verdiğimiz büyük önemdir” şeklinde konuştu.

“ENAFIN TECRÜBESİNDEN YARARLANMAK İSTEYENLER İÇİN HAZIRIZ”

Kentin ortak akılla yönetilmesi için esnaf teşkilatı olarak hazır olduklarının altını çizen BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit de, “Esnaf teşkilatlarının düşüncesinden, bilgisinden, onların engin tecrübelerinden yararlanmak isteyenler için hazırız. 87 bin kayıtlı esnafımız var ve kenti ortak akılla yönetmeye talibiz. Düşüncelerimiz dikkate alındığında, Bursa rahatlayacaktır. Yerel yönetimler sivil toplum kuruluşlarına değer verip, fikir ve düşüncelerini dikkate aldığında, Bursa gelişir” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL