Teknoloji

Samsung Galaxy'nin Güvenlik ve Gizlilik Panosu sayesinde kişisel verilerin kontrolü tamamen kullanıcının elinde

Samsung Knox Günlükleri yazı dizisinin ikincisi, Samsung Galaxy’nin kişisel verilerin korunması konusunda kullanıcıya kapsamlı söz hakkı veren gelişmiş güvenlik çözümlerini konu alıyor.

Samsung Galaxy'nin Güvenlik ve Gizlilik Panosu sayesinde kişisel verilerin kontrolü tamamen kullanıcının elinde

Samsung Knox Günlükleri yazı dizisinin ikincisi, Samsung Galaxy’nin kişisel verilerin korunması konusunda kullanıcıya kapsamlı söz hakkı veren gelişmiş güvenlik çözümlerini konu alıyor. Galaxy kullanıcıları, hangi kişisel verilerin hangi uygulamalar tarafından hangi biçimlerde ve ne ölçüde kullanılabileceğine tamamen kendileri karar veriyor. 

“Knox Günlükleri: Güvenliğinizin denetimi sizde kalsın, verileriniz tam olarak sizin uygun gördüğünüz şekilde kullanılsın” başlığıyla yayınlanan içeriğin tamamı aşağıdaki gibi:

“Mobil cihazlarımızı her gün yüzlerce defa elimize alıyoruz. Hatta artık mobil cihazlarımıza o kadar güveniyoruz ki, onlar olmadan evden dışarıya adımımızı atmıyoruz. Mobil cihazlar artık bizim birer uzantımız haline geldi. Yapay zeka ve üretken yapay zeka gibi çığır açan yeni teknolojiler ise cihazlarımızla yapabildiklerimiz ya da diğer bir ifadeyle cihazınızın sizin yapabilmenizi sağlayabileceği şeyler konusunda son derece heyecan verici olanaklar sunuyor. 

Ancak teknoloji değişse de sizin gizlilik hakkınız aynı kalıyor. Yeni gelişmeler verilerin işlenmesinin yeni yollarının ortaya çıkması anlamına da geliyor. Samsung olarak kişisel bilgileriniz konusunda büyük resmi görebilmeniz gerektiği görüşündeyiz. Mobil deneyimin merkezinde şeffaflığın, seçme özgürlüğünün ve denetimin yer alması gerektiğini düşünüyoruz. 

Yüksek oranda dijitalleşmiş dünyamızda, güvenliğiniz ve gizliliğiniz hiç olmadığı kadar önemli. Tam da bu nedenle kullanıcıların kendi cihazları üzerinde eksiksiz denetime sahip olması gerekiyor. Bu bağlamda biz de verilerinizin nasıl kullanıldığı üzerinde tam denetime ve desteğe sahip olmanızı sağlayacak çözümler sunmaya odaklanıyoruz. 

Güvenlik ve Gizlilik Panosu:

Geliştirdiğimiz Güvenlik ve Gizlilik Panosu’nun yapı taşı da bu fikre dayanıyor. Bu pano, verilerinizi kimin göreceği ve nasıl kullanılacağı gibi konular dahil verileriniz üzerinde tam denetime sahip olmanızı sağlıyor. Basit ve kullanımı kolay arayüzü sayesinde; uygulama izinlerinizi görüntüleyebilir, izin oluşturabilir ve var olan izinleri güncelleyebilirsiniz. Bu sayede verileriniz üzerinde etkin bir biçimde söz sahibi olmanızı ve deneyiminizi tamamen kendi istediğiniz şekilde kişiselleştirebilmenizi sağlıyor. 

Güvenlik ve Gizlilik Panosu ayrıca herhangi bir verinizin risk altında olup olmadığını görüntüleyebilmenizi sağlarken, güvenlik altındaki unsurların güvenlik durumunu sezgisel bir biçimde gösteriyor. 

Ayarlar> Güvenlik ve Gizlilik 

Buradan, tek bir tıkla olası tehlikeleri yönetmek için ayarlarınızı hızlı ve kolay bir şekilde değiştirebilirsiniz. Öğeler, çevrimiçi güvenliğiniz üzerinde en önemli etkiye sahip olabilecek kilit ekranı, hesap güvenliği, Mobil Cihazımı Bul aracılığıyla kayıp cihaz koruması, uygulama güvenliği ve güncellemeler gibi işlevlerin önceliğine göre sıralanıyor. Bunlara en üst bölümde anında erişmek mümkün ve sezgisel kırmızı, sarı veya yeşil uyarılar sorunları bir bakışta göstererek herhangi bir güvenlik sorunu olup olmadığına dair net göstergeler sağlıyor.

Elbette bu aşamada da işinizi kolaylaştırıyoruz. Uygulamalar, kullanılmasalar da verileri aylarca izlemeye devam edebiliyor. Ancak Galaxy cihazları, bir süredir kullanılmayan uygulamaların izinlerini proaktif olarak kaldırıyor. Bunları daha sonra dilediğiniz bir zaman Panodan yeniden etkinleştirebilmeniz mümkün oluyor.

Bunu da İzin Yöneticisi ve İzin Kullanımı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İzin Yöneticisi, hangi uygulamaların verilerinize erişebildiğini kolaylıkla görüntülemenizi sağlıyor. Bu erişimler, konum bilgileriniz, kameranız, mikrofonunuz için açık olabiliyor ve İzin Yöneticisi de örneğin “yalnızca uygulamayı kullanırken erişim” gibi verilerinizin hangi senaryo dahilinde kullanıldığını da gösterebiliyor. İzin Kullanımı ise en son kullanılan izinleri, yani son 24 saatte ya da son 7 günde hangi uygulamaların belirlenmiş bir izni kullandığını görüntülemenin kolay bir yolunu sunuyor. İşinizi daha da kolaylaştırmak için de veri izinlerinin daha sezgisel ve şeffaf hale getirilmesini sağlamak üzere Pano üzerinden anlık aksiyon yönlendirmeleri sunuyoruz. 

Güvenlik ve Gizlilik Panonuza ulaşmaksa çok basit. Ayarlara girerek oradan Güvenlik ve Gizlilik’e erişebilir, buradan izinlerinizi dilediğiniz şekilde görüntüleyebilir ve değiştirebilirsiniz. 

Ayrıca cihazınızın gizliliğini daha fazla artırmak için farklı özellikler üzerinde oynama da yapabilirsiniz. Bunlardan biri de Pano Erişimi ayarı. Bu ayarı açık hale getirerek (Ayarlar > Gizlilik > panoya erişildiğinde uyarı ver seçeneği), bir uygulamanın sizin panonuzdan bir veriyi alıp yapıştırdığı zamanlarda telefonunuza bir bildirim gönderilmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede kimse sizden gizli bir şey yapamaz. 

Galaxy cihazlarında veri gizliliğinizi görebilmek ve anlayabilmek artık hiç olmadığı kadar kolay. Kontrolü tamamen sizin ellerinize veriyoruz. 

Mobil Cihazımı Bul / Samsung Find:

Hayatta kaçınılmaz bir biçimde mutlaka bir noktada başımıza gelen şeylerden biri de telefon kaybetmek oluyor. Ancak Mobil Cihazımı Bul ve Samsung Find sayesinde cihazınızda bulunan kişisel bilgilerin yanlış kişilerin eline geçmesi konusunda endişe etmenize gerek kalmıyor. 

Mobil Cihazımı Bul özelliği etkinleştirildiğinde Samsung Find, erişimi engellemek amacıyla cihazınızın yerini belirlemenize, kilitlemenize ve hatta verilerini silmenize olanak tanıyor. Cihazınızı, açık olduğu sürece bir mobil ağa bağlı olmasa dahi bulabiliyorsunuz. Samsung Find ile sadece Galaxy telefonunuzu değil, Galaxy Buds, tablet, saat ve diğer cihazlarınızı da bulabilirsiniz.

Mevcut ek seçenekler cihazlarınızı bulmayı her zamankinden daha kolay hale getiriyor. Kullanıcılar, Samsung Find uygulamasında aile üyelerini konumu görüntülemeye davet edebilir veya paylaşılan cihazların bulunması için uyarı seslerini etkinleştirebilir. Samsung Find ile kayıp cihazların daha etkin bir biçimde bulunmasını sağlamak için güç tasarrufu modunu uzaktan açarak pil ömrünü uzatabilirsiniz.

Ayarlar> Güvenlik ve gizlilik> Kayıp cihaz koruması

Galaxy ile, fiziksel olarak yanınızda olmasa bile cihazınızın kontrolünü tamamen elinizde bulundurabileceksiniz. 

Advanced Intelligence Ayarları:

Sektör lideri global bir üretici olarak Samsung, yapay zeka çağında gizliliğe öncelik verirken özel yapay zeka özellikleri aracılığıyla cihaz deneyimini iyileştirmeye odaklanıyor. Galaxy AI özelliklerimizin çoğu cihaz üzerinde veri işlemeyi kullanıyor. Bu da hassas bilgilerin yalnızca sizde kalacağı anlamına geliyor. Bulutta veya harici sunucularda işlem gerektiren özellikler için, verilerinizin katı kurallar çerçevesinde korunmasını sağlıyoruz. 

Yapay zeka ile daha da gelişen deneyimlerin dünyasında, herkesin bulut tabanlı yapay zekayı kullanma konusunda istekli olmadığının farkındayız. Bazı kullanıcılar için verileri cihazda tutmak daha öncelikli olabiliyor. Bu nedenle, inovasyon bizim için her ne kadar önemli olsa da kullanıcılarımıza kendi deneyimleri üzerinde seçim yapma yetkisi sunmanın aynı ölçüde, hatta daha da önemli olduğuna inanıyoruz.

Advanced Intelligence ayarlarıyla bu tercihi de tamamen size bırakıyoruz. Galaxy AI destekli cihazlarda bulunan bu özellikler, verilerinizin yapay zeka deneyimlerini geliştirmesine hangi ölçüde izin vereceğinize ve yapay zekanın işlevselliğine kavuşması için çevrimiçi işlemeye izin verme konusunda kararı size bırakıyor.

Bu özelliğin ayarlarına erişmek için Ayarlar’ı açın ve Gelişmiş Özellikler’i, ardından Advanced Intelligence ayarını seçin. Burada, “Verileri yalnızca cihazda işle” seçeneğini göreceksiniz.

Ayarlar> Gelişmiş Özellikler> Yapay Zeka

Efsanevi deneyimlerin yeni dünyasında kullanıcılarımıza şeffaflık, tercih edebilme ve cihazları üzerinde denetim sağlama konusundaki kararlılığımız sürüyor. Her şey tamamen size bağlı. Ayrıca verilerinizin nasıl işlendiğini her zaman görerek anlayabilmek de artık hiç olmadığı kadar kolay.

Gizliliğiniz, Galaxy ile emin ellerde.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL